STIJLIDEE wenst je Stijlvolle Kerstdagen en een inspirerend en creatief 2023!

Nu we terugblikken op 2022 kunnen we concluderen dat we door alle gebeurtenissen om ons heen nog meer behoefte hebben om te genieten van een sfeervol, persoonlijk en warm huis. Daarom mocht ik ook dit jaar weer veel mensen helpen met het geven van interieuradvies op maat en het uitwerken van een interieurontwerp. Ik krijg terug op vele leuke en afwisselende projecten: van woonkeuken met elektrische sfeerhaard in wandkast op maat tot luxe slaapkamer met inloopkasten en vrijstaand bad.

Het STIJLIDEE Portfolio werd aangevuld met interieurs in verschillende huizen: van een karakteristieke jaren 30 hoekwoning tot een nieuwbouw penthouse. Ook mocht ik interieuradvies geven aan diverse bedrijven zoals voor een thuiszorg organisatie, school, advocatenkantoor en een gezondheidscentrum.

Het afgelopen jaar mocht ik weer veel vervolgafspraken maken met reeds bestaande klanten. Zo kon ik mooi meteen een kijkje nemen van het eindresultaat na alle interieur veranderingen die ik mocht adviseren. Met mijn persoonlijke visie op de interieurtrends 2023 en de nieuwste resultaten van mijn interieurprojecten in dit blog hoop ik je weer te inspireren!

STIJLIDEE Kerst en Nieuwjaarswens | Interieurtrends 2023 en Top 7 STIJLIDEE Interieurprojecten

Interieurtrends 2023:

Meer sfeer in de werkplek aan huis

Er is dit jaar veel vraag geweest naar de inrichting van een sfeervolle werkplek aan huis. Mensen zijn zich steeds meer bewust van het blije gevoel wat een fijne werkplek kan geven gedurende de hele dag door. Ook omdat werken en wonen steeds meer in elkaar overlopen want de werkplek kan tenslotte zowel worden geïntegreerd in de keuken als ook in de woonkamer, werkkamer, slaapkamer of zolderkamer.

Ronde vormen en warme gordijnen

Nu de corona pandemie voorbij is zien we dat er dit jaar veel aandacht is voor het creëeren van een zachte sfeer. Dit doen we door het toepassen van ronde vormen in de vormgeving van o.a. fauteuils, stoelen, tafels en spiegels. De keus in bekleding met zachte stoffen versterkt dit effect. Denk aan aaibare stoffen als fluweel, velours, wol en bouclé. Hierdoor zal naar verwachting ook het komende jaar de vraag naar textiel, gordijnen, plaids en vloerkleden toenemen. Semi-transparante inbetween gordijnen kunnen worden gecombineerd met luxe en exclusieve overgordijnen in velours, een gemêleerde stof of in duurzaam linnen.

Populaire kleurcombinaties

We zien populaire kleurcombinaties van roze met groen afgewisseld worden met beige, grijs, geel, terra, bruin, goudgeel of blauwpaars. Combinaties van goud- en geeltinten gaan we ook komend jaar veel terugzien. Goudgeel zorgt voor een gevoel van extra warmte en energie en dat kunnen we goed gebruiken!

Binnenkijken in … een nieuwbouw Penthouse in modern klassieke stijl in Leidsche Rijn, Utrecht na STIJLIDEE Interieuradvies, Kleuradvies en Styling
Binnenkijken in Leidsche Rijn, Utrecht | Portfolio STIJLIDEE Interieuradvies, Kleuradvies en Styling

Duurzame interieurs

De wens naar duurzame interieurs neemt toe. Denk hierbij aan de keus voor milieuvriendelijke materialen zoals verf op minerale basis en vloeren van marmoleum, kurk en bamboe. Ook de keus voor sterke en robuuste materialen zoals beton, staal, marmer en natuursteen is duurzaam omdat deze materialen extra lang mee zullen gaan. Vintage meubelen mogen gerust in een nieuwe kleur worden geschilderd of gestoffeerd waardoor ze weer voor langere tijd mee kunnen. En last but not least: al gedacht aan het (laten) wrappen van je (maatwerk) meubelen of je keuken? Dit zorgt echt voor een enorme metamorfose in je interieur!

TOP 7 STIJLIDEE Interieurprojecten 2022:

  1. Binnenkijken in een woning in modern landelijke stijl met roze muren in Den Bosch
  2. Binnenkijken in een woning in modern landelijke stijl in Houten
  3. VOOR en NA | Bnnenkijken in Hoograven, Utrecht na metamorfose van een badkamer in modern landelijke stijl
  4. Binnenkijken in een duurzame linoleum keuken in modern Scandinavische stijl in Utrecht
  5. VOOR en NA | Binnenkijken in een woning in Houten in kleurrijke vintage stijl
  6. Binnenkijken in een modern landelijke woning met taupe kleuren in Tull en ’t Waal
  7. Binnenkijken in een nieuwbouw penthouse in modern klassieke stijl in Leidsche Rijn, Utrecht

Interieuradvies, Kleuradvies en Styling: STIJLIDEE | Winnie Helmes-Ham | Fotografie: STIJLIDEE en via Opdrachtgevers en Makelaars

Graag wil ik alle opdrachtgevers, woonwinkels, leveranciers en partners waar ik dit jaar mee heb mogen samenwerken heel hartelijk bedanken! Ik hoop dat we in 2023 onze samenwerking succesvol mogen voortzetten.

Meer inspiratie op STIJLIDEE’s Pinterest Board:

Creëer meer sfeer, warmte en eenheid in je huis. Vraag vrijblijvend een offerte aan via >> Contact

Tekst Credits: STIJLIDEE | Winnie Helmes-Ham

Geef een reactie