Een reactie plaatsen

STIJLIDEE LICHTADVIES: Nieuwe stylingtips over lampen

In deze donkere wintermaand geef ik je graag enkele nieuwe stylingtips over lampen om je huis sfeervol mee in te richten. 

Een huis zonder goede verlichting is moeilijk gezellig in te richten. Bij het maken van een lichtadvies voor mijn opdrachtgevers combineer ik altijd meerdere soorten verlichting zoals algemene verlichting, sfeerverlichting en functionele verlichting. Vind je het lastig om te bepalen welke lampen waar nodig zijn? Ik help je graag met deze stylingtips en selecteerde Karwei Verlichting in diverse woonstijlen:

  • Modern Klassiek
  • Klassiek Elegant
  • Modern Retro
  • Industrieel Vintage
  • Warm Design

Bekijk STIJLIDEE’S nieuwe stylingtips over lampen en hoe je diverse soorten verlichting kunt combineren in jouw persoonlijke woonstijl:

STIJLIDEE LICHTADVIES: Nieuwe stylingtips over lampen | Fotografie: Karwei

MODERN KLASSIEK: Mix en match met kleuren en materialen bij het maken van een lichtplan. In dit interieur zijn een vloerlamp met zwarte voet gecombineerd met een sfeerlamp van helder glas en een leeslamp in goudkleur. Bekijk hieronder enkele hanglampen in de modern klassieke stijl:

STIJLIDEE LICHTADVIES: Nieuwe stylingtips over lampen | Fotografie: Karwei

STIJLIDEE LICHTADVIES: Nieuwe stylingtips over lampen | Fotografie: Karwei

KLASSIEK ELEGANT: Laat de kleur van de materialen van je hanglamp terugkomen op de muur zoals in dit interieur is gedaan met het goudkleurig behang. Naast lampen van koper en brons is het rond de feestdagen extra feestelijk om te kiezen voor lampen in goudkleur. Bekijk hieronder enkele hanglampen in de klassiek elegante stijl:

STIJLIDEE LICHTADVIES: Nieuwe stylingtips over lampen | Fotografie: Karwei

STIJLIDEE LICHTADVIES: Nieuwe stylingtips over lampen | Fotografie: Karwei

MODERN RETRO, INDUSTRIEEL VINTAGE EN WARM DESIGN: Laat grafische vormen en bijzondere materialen speels terugkomen zoals de bolvorm in de hanglamp en in de sfeerlamp voor een echte modern retro sfeer. Lampen in mat zwart geven een industriële vintage sfeer, lampen van hout en karton geven een warme design sfeer. Bekijk hieronder enkele hanglampen in de modern retro, industrieel vintage en warm design stijl:

STIJLIDEE LICHTADVIES: Nieuwe stylingtips over lampen | Fotografie: Karwei

Fotografie: Karwei

Veel mensen vinden het kiezen van verlichting en het bepalen van de electra punten maar lastig. Door onvoldoende aandacht aan een goed lichtplan te schenken ontstaat er vaak te weinig warmte en sfeer in het interieur: je kunt nog zo’n mooi interieur hebben, alles staat of valt met een goed lichtplan. Houdt hierbij vooral rekening met afwisseling in design, materiaalkeus en lichtbronnen en kies niet enkel voor een sfeerlamp in de vorm van een kale rvs voet met een stoffen lampenkap.

Er zijn vele mogelijkheden om lampen dynamisch af te wisselen. Kies naast vloerlampen ook voor een booglamp, wandlampen, hanglampen, tafellampen en een bureaulamp. Vergeet geen inbouwspots in te plannen in het plafond boven je kookeiland, in wandplanken en in nissen. En dan kun je ook nog kiezen voor plantenverlichting met daglicht lampen voor een optimale en gezonde groei van je planten.

Een lamp wordt vaak zonder lichtbron ofwel lamp verkocht, deze moet je er nog apart bij kopen. Deze lampen kun je in allerlei vormen, kleuren licht en sterker kopen, van spaarlampen tot ledlampen. Kijk daarvoor bij de lampen van Karwei

Meer inspiratie nodig voor de styling van verlichting? Bekijk STIJLIDEE’s Pinterest Bord en de diverse blogs die STIJLIDEE schreef over verlichting:

Creëer meer sfeer, warmte en eenheid in je huis. Vraag direct een offerte aan voor een persoonlijk, onafhankelijk en professioneel STIJLIDEE Interieuradvies over indeling, kleur en styling via >> Contact

Dit blog is gesponsord door Karwei

Tekst Credits: STIJLIDEE | Winnie Helmes-Ham | Fotografie Credits: Karwei

Delen op social media
Tweet about this on Twitter
Twitter
Share on LinkedIn
Linkedin
Email this to someone
email
Pin on Pinterest
Pinterest

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.

Wordpress Social Share Plugin powered by Ultimatelysocial