Een reactie plaatsen

STIJLIDEE STYLINGTIPS voor Styling van een Stijlvolle Eetkamer

Nu de feestdagen binnenkort weer gaan beginnen is het een goed moment om wat extra aandacht te besteden aan het stylen van je eetkamer voor een stijlvol eindresultaat.

Of je nu op zoek bent naar een tafel, stoelen of accessoires, met STIJLIDEE’s STYLINGTIPS krijg je volop inspiratie en ideeën om je eetkamer stijlvol mee in te richten:

STIJLIDEE STYLINGTIP 1: Combineer een mooie hanglamp boven je eettafel. Hang de lamp minimaal 65 cm boven je tafel en gebruik een sfeervolle lichtbron, bij voorkeur aangesloten op een dimmer voor de juiste lichtsterkte.

STIJLIDEE STYLINGTIPS voor Styling van een Stijlvolle Eetkamer | Fotografie: Tradition

Fotografie: Tradition Copenhagen

STIJLIDEE STYLINGTIP 2: Plaats een vloerkleed onder je eethoek, dit brengt meer kleur, sfeer en een verbeterde akoestiek. Heb je een rustige vloer?  Kies dan gerust voor een dessin in je kleed. Bij een drukke vloer kun je beter kiezen voor een effen kleed.

STIJLIDEE STYLINGTIPS voor Styling van een Stijlvolle Eetkamer | Fotografie: Tradition

Fotografie: Tradition Copenhagen

STIJLIDEE STYLINGTIP 3: Maak een patroon van gekleurde banen op de muur in ton-sur-ton tinten. Dit zijn kleuren die dicht bij elkaar liggen in de kleurenwaaier zoals de kleuren uit eenzelfde kleurenstrip. In onderstaand voorbeeld zijn diverse taupe kleuren van licht naar donker gebruikt.

STIJLIDEE STYLINGTIPS voor Styling van een Stijlvolle Eetkamer | Fotografie: Hay

Fotografie: Hay

STIJLIDEE STYLINGTIP 4: Houdt je van wat meer afwisseling? Combineer meerdere soorten eetkamerstoelen maar maak het niet te bont. Kies bij voorkeur voor maximaal 3 verschillende stoelen. Plaats dezelfde kleur en stijl stoelen tegenover elkaar voor een rustig geheel.

STIJLIDEE STYLINGTIPS voor Styling van een Stijlvolle Eetkamer | Fotografie: Studio HK

Fotografie: Studio HK

STIJLIDEE STYLINGTIP 5: Haal de natuur in huis met een groepje groene planten. Heb je veel ruimte? Kies dan voor een grote groep planten bij elkaar in het daglicht bij een raampartij. Planten brengen extra zuurstof in huis en verbeteren de luchtkwaliteit. Bovendien verlagen ze je stressniveau.

STIJLIDEE STYLINGTIPS voor Styling van een Stijlvolle Eetkamer | Fotografie: Arco

Fotografie: Arco

STIJLIDEE STYLINGTIP 6: Er worden steeds mooiere tafels ontworpen waarbij ook het stalen onderstel gezien mag worden. Soms is hierbij de functie ondergeschikt aan het design. Zorg dan altijd wel dat het onderstel niet in de weg zit bij het aanschuiven van alle stoelen.

STIJLIDEE STYLINGTIPS voor Styling van een Stijlvolle Eetkamer | Fotografie: Studio HK

Fotografie: Studio HK

STIJLIDEE STYLINGTIP 7: Wist je dat de kleuren geel, rood en oranje je eetlust opwekken? Terwijl de kleur blauw juist kalmeert en je eetlust verminderd. Wel iets om rekening mee te houden bij het kiezen van kleur op de muur in je eetkamer!

STIJLIDEE STYLINGTIPS voor Styling van een Stijlvolle Eetkamer | Fotografie: Muuto

Fotografie: Muuto

STIJLIDEE STYLINGTIP 8: Kies voor kunst en/of wanddecoratie bij je eettafel op de zichtlijn: een hoogte vanaf 110 cm tot 180 cm zodat je kunst mooi in het zicht en niet te hoog hangt. Indien je een collage van kunst wilt groeperen is het handig om vooraf bv. op de vloer een mooie compositie te rangschikken.

STIJLIDEE STYLINGTIPS voor Styling van een Stijlvolle Eetkamer | Fotografie: Traditon Copenhagen

Fotografie: Tradition Copenhagen

STIJLIDEE STYLINGTIP 9: Heb je geen elektra aansluiting in je plafond om een hanglamp boven je eettafel te monteren? Geen probleem! Plaats dan een staande lamp of wandlamp boven je eettafel zodat je toch je tafel goed en functioneel kunt verlichten. Plaats een dimmer op de lamp voor meer sfeer.

STIJLIDEE STYLINGTIPS voor Styling van een Stijlvolle Eetkamer | Fotografie: Be Pure

Fotografie: Be Pure

STIJLIDEE STYLINGTIP 10: Eetkamerstoelen met armleuningen bieden extra comfort. Echter, deze hebben vaak wel wat meer extra ruimte nodig. Kies liever voor 4 brede armleunstoelen dan voor 6 eetkamerstoelen te dicht naast elkaar indien je hecht aan veel comfort.

STIJLIDEE STYLINGTIPS voor Styling van een Stijlvolle Eetkamer | Fotografie: Qliv

Fotografie: Qliv

Bovenstaande stijlvolle eettafels en eetkamerstoelen voor de eetkamer en keuken werden door STIJLIDEE geselecteerd uit de collectie Design Eetkamer Meubels van Flinders.

STIJLIDEE is gespecialiseerd in het geven van praktische stylingtips voor de inrichting en styling van de eetkamer. Daarnaast is er aandacht voor persoonlijk interieuradvies waardoor harmonie, rust en evenwicht in balans komen. Ook met kleine aanpassingen zoals het verven van een wandje of styling van nieuwe accessoires als fotolijsten, tafellopers, tafelkleden, vazen, servies, glaswerk, kussens, kunst en verlichting kan je eetkamer vaak al een complete metamorfose krijgen! Een basisadvies is al mogelijk inclusief schets op schaal, indeling en kleurenplan. Dit kan desgewenst worden aangevuld met een compleet advies op maat inclusief shopping, 3d perspectieftekening of moodboard.

Meer inspiratie nodig voor de inrichting en styling van eetkamers? Bekijk STIJLIDEE’s Pinterest Board:

Creëer meer sfeer, warmte en eenheid in je huis. Vraag direct een offerte aan voor een persoonlijk, onafhankelijk en professioneel STIJLIDEE Interieuradvies over indeling, kleur en styling via >> Contact

Dit blog is gesponsord door Flinders

Tekst Credits: STIJLIDEE | Winnie Helmes-Ham | Fotografie Credits: Tradition Copenhagen, Hay, Studio HK, Arco, Muuto, Be Pure, Qliv

Delen op social media
Tweet about this on Twitter
Twitter
Share on LinkedIn
Linkedin
Email this to someone
email
Pin on Pinterest
Pinterest

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.

Wordpress Social Share Plugin powered by Ultimatelysocial