Ben je in verwachting? Gefeliciteerd! Ik wens je een goed verloop van je zwangerschap en help je graag met handige tips voor het inrichten van de nieuwe babykamer! Ben je op zoek naar de nieuwste ideeën en de laatste trends over de inrichting en styling van de babykamer? Of wil je de andere kinderkamers ook graag opnieuw inrichten? Lees STIJLIDEE’s Tips en check waar je op moet letten voor een stijlvolle babykamer die helemaal future proof is!

Het inrichten van een babykamer is een hele uitdaging, want de babykamer moet niet alleen mooi en praktisch zijn, maar ook rustig en niet te prikkelend. Gelukkig zijn er veel mogelijkheden om een babykamer zo in te richten dat deze voldoet aan alle wensen en eisen.

Rustige omgeving

Het creëren van een rustige omgeving is prettig voor een pasgeboren baby, vooral als de baby gevoelig is voor prikkels en van nature wat onrustig is. Je creëert een rustige omgeving door de combinatie van ton-sur-ton tinten, natuurlijke materialen en het gebruik van zachte kleuren zoals lichtblauw, zachtroze of mintgroen.

Zachte kleuren en materialen

Combineer zachte kleuren met wit en houttinten voor een natuurlijke uitstraling. Denk hierbij aan een wiegje van licht hout of een houten commode.

Een ander belangrijk aspect van de babykamer is het bieden van voldoende stimulans voor de ontwikkeling van je baby. Kies bijvoorbeeld voor een mobiel boven de wieg met kleurrijke figuurtjes die rustig bewegen.

Een zachte speelmat of vloerkleed is ook een goede optie. Hier kan je baby op liggen en spelen. Kies voor zachte kleuren en ronde vormen voor een veilige en rustige sfeer. Door het schilderen van een cirkel op de muur voeg je heel makkelijk kleur toe zonder dat de kleur teveel de aandacht vraagt.

STIJLIDEE Tips voor de inrichting en styling van een stijlvolle babykamer | Fotografie: STIJLIDEE Interieuradvies, Kleuradvies en Styling
Fotografie: STIJLIDEE | Babykamer inspiratie bij Prenatal Utrecht
STIJLIDEE Tips voor de inrichting en styling van een stijlvolle babykamer | Fotografie: STIJLIDEE Interieuradvies, Kleuradvies en Styling
Fotografie: STIJLIDEE | Babykamer inspiratie bij IKEA Utrecht

Voldoende opbergruimte voor babykleding en speelgoed

Daarnaast is het belangrijk om praktisch te denken bij het inrichten van de babykamer. Een commode met voldoende opbergruimte voor luiers en verzorgingsproducten is onmisbaar.

Een kledingkast met voldoende ruimte voor alle babykleding is ook een must-have.

Vergeet ook niet om een comfortabele stoel of fauteuil te plaatsen, waarin jullie als ouders kunnen zitten tijdens het voeden of troosten van jullie baby.

Al met al zijn er veel mogelijkheden om een babykamer zo in te richten dat deze zowel rustig als stimulerend is voor jullie kleintje. Door zachte kleuren te combineren met natuurlijke materialen en praktische oplossingen, creëren jullie een warme en comfortabele plek voor jullie baby om te groeien en zich zo optimaal mogelijk te ontwikkelen.

Ontvang je graag een persoonlijk interieuradvies voor je nieuwe babykamer? Tijdens een advies bij je thuis maken we een interieurontwerp en kleurenplan voor de nieuwe babykamer. We bespreken de mogelijkheden qua indeling en styling en bekijken welke kleurcombinaties het beste passen bij de ruimte, reeds aanwezige meubelen en de lichtval. Meer weten over de mogelijkheden voor interieuradvies voor je babykamer?

De laatste babykamer trends:

Natuurlijke materialen

Het gebruik van natuurlijke materialen is enorm populair zoals hout, rotan, en bamboe. Denk eens aan een rotan hanglamp, hierdoor creëer je meteen warm en zacht licht. Ook duurzaamheid is belangrijk geworden in de inrichting van de babykamer, kies voor biologisch katoen en gerecyclede materialen.

Dit kan terugkomen in het bedtextiel, de accessoires en de kindermeubelen. Door hangplanten op te hangen en planten te plaatsen in de vensterbank en op wandplanken of in een open kast geef je de babykamer direct een natuurlijke sfeer. Planten filteren bovendien de fijnstof uit de lucht voor een gezonde binnenklimaat.

Aardse kleuren

Qua kleurenpalet zijn zachte pastelkleuren populair maar er is ook een trend naar de aardse kleuren, zoals groen, bruin en beige.

Minimalistische stijl

Een andere trend is de minimalistische stijl, waarbij er weinig decoratie wordt gebruikt en de focus ligt op de eenvoud en functionaliteit van de meubels. Dit kan bijvoorbeeld terugkomen in een simpel ledikantje en een basic commode. Maar denk ook aan praktische oplossingen zoals een simpel wandrekje van hout voor de baby-verzorgingsproducten zoals babylotion, babycrème etc. of juist voor het plaatsen van enkele leuke babyboekjes

Vrolijke dessins

Vrolijke dessins van o.a. stippels, sterren en maantjes zijn goed te gebruiken in de babykamer net als het gebruik van teksten en quotes op muurdecoratie en accessoires. Er is origineel behang voor de babykamer verkrijgbaar bij Kek Amsterdam.

STIJLIDEE Tips voor de inrichting en styling van een stijlvolle babykamer | Fotografie: STIJLIDEE Interieuradvies, Kleuradvies en Styling
Fotografie: STIJLIDEE | Babykamer Inspiratie bij Prenatal Utrecht
Kinderkamer Interieuradvies in Utrecht | Stylist en Interieurontwerper Winnie Helmes-Ham | STIJLIDEE Interieuradvies en Styling | Fotografie: STIJLIDEE
Portfolio Babykamer STIJLIDEE

Speels accent met dierenprints

Dierenprints zorgen voor een speels accent in de babykamer. Met name tijgerprints, zijn goed te combineren op o.a. bedtextiel en lampen. De combinatie van deze prints met vrolijke kleuren zoals roze, oranje en groen kan zorgt voor een levendige en energieke uitstraling.

Daarnaast zijn pastelkleuren ook populair in combinatie met dierenprints, zoals lichtroze met een zachte tijgerprint. Een andere trend is het combineren van verschillende dierenprints in één ruimte. Denk aan een mix van tijger- en luipaardprints.

Zorg wel goed voor een balans zodat de kamer niet te druk of rommelig oogt. Ook is het leuk om dierenprints te combineren met natuurlijke materialen en kleuren, zoals hout en groene planten. Hierdoor ontstaat er een rustgevende en natuurlijke sfeer in de babykamer

Persoonlijke stijl

Tot slot is er de trend naar een babykamer in een persoonlijke en unieke stijl. Gebruik naamdecoratie, foto’s of zelfs gepersonaliseerd behang voor de slaapkamer van je baby. Dit zorgt voor een originele babykamer die helemaal past bij jouw wensen en woonstijl. Ook kun je een wandschildering laten maken door een kunstenaar of illustrator zoals de Verfdokter. Bovendien is het mogelijk om muurstickers te plaatsen die makkelijk verwijderbaar zijn in een persoonlijk thema naar keus: je plakt ze op je muren of meubels. Zo kun je bijvoorbeeld kiezen voor stickers via Wall-Art van dieren zoals dinosaurussen en olifanten of voor bladeren of bloemen.

Bekijk hier een aantal voorbeelden van styling in de laatste babykamer trends die ik signaleerde bij o.a. Prenatal, IKEA en Leen Bakker. Ook Loods 5 en Beter Bed hebben leuke babykamers en kinderkamers in de collectie!

Styling Tips door STIJLIDEE Interieuradvies, Kleuradvies en Styling | Stylist en Interieurontwerper Winnie Helmes-Ham uit Utrecht | www.stijlidee.nl

Meer inspiratie nodig voor de inrichting en styling van je babykamer of kinderkamer? Ga naar STIJLIDEE’s Pinterest Board:

Creëer meer sfeer, warmte en eenheid in je huis. Vraag direct een offerte aan voor een persoonlijk, onafhankelijk en professioneel STIJLIDEE Interieuradvies over indeling, kleur en styling

Interieuradvies, Kleuradvies, Styling, Fotografie en Tekst Credits: STIJLIDEE | Winnie Helmes-Ham en Fotografie via de Makelaar na STIJLIDEE Verkoopstyling

Geef een reactie

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.