Op witte donderdag volgde ik een inspirerende workshop Styling met bloemen in het Spant in Bussum. Deze werd speciaal georganiseerd voor de leden van CRISP Professionele Interieurstylisten tijdens de vakdag Inspiring Contacts.

De workshopruimte was gevuld met bloemen, tafels en materialen om bloemen mee te binden. Vooraf moesten we zelf onze eigen vaas of vazen meenemen en in de ruimte plaatsen. Sommige stylisten namen hun nieuwste hippe exemplaar mee en anderen kwamen met een vaasje van de kringloopwinkel. Erg leuk om te zien wat een fantastische mogelijkheden er ontstaan als je vazen gaat combineren tot één geheel. Door bloemen te mixen in verschillende vazen en/of te binden met geruwd touw aan een stukje houten boomstam ontstond er een vernieuwende styling met bloemen.

Bekijk hier mijn resultaat:

Styling met bloemen door STIIJLIDEE Interieuradvies en Styling

Styling met bloemen door STIIJLIDEE Interieuradvies en Styling

Styling met bloemen door STIIJLIDEE Interieuradvies en Styling

Fotografie & Styling: STIJLIDEE | Winnie Helmes-Ham

Ik koos voor een combinatie op een groene tafel met een gebloemde achterwand. De bloemen zijn lelies en lisianthussen in de kleuren roze en rood. Deze bloemen combineren mooi met elkaar maar kunnen ook goed als bloem in een enkele vaas tot hun recht komen. De nieuwste soorten zijn geurloos en bloeien prachtig! Al eeuwen staat de lelie symbool voor onschuld en reinheid. De Romeinen en Grieken kroonden bruiden met lelies voor een puur en vruchtbaar leven. Ook in het christendom komt de lelie terug als symbool voor maagdelijke liefde en onschuld. De lelie zie je nu steeds vaker terug in trendy boeketten. Het is een prachtige bloem voor de aankleding van bruiloften, grotere evenementen en hotels.

Sponsors van de bloemen voor deze workshop waren:

Meer inspiratie nodig voor styling met bloemen, planten en groen in je interieur? Ga naar STIJLIDEE’s Pinterest Board:

Creëer meer sfeer, warmte en eenheid in je huis. Vraag direct een offerte aan voor een persoonlijk, onafhankelijk en professioneel STIJLIDEE Interieuradvies over indeling, kleur en styling via >> Contact

Styling, Fotografie en Tekst Credits: STIJLIDEE | Winnie Helmes-Ham

2 Replies to “Styling met Bloemen”

  1. Mooi, ik wil al heel lang een bloemschikcursus doen. Weet jij er één? Het behang is ook mooi trouwens, welk merk is dat?

  2. Dank je! Ik ben dol op bloemen. Mijn eigen bloemist “Orchidee” in Hoograven, Utrecht geeft regelmatig leuke workshops bloemschikken, meestal rond een seizoensthema, zoals paasstuk of kerststuk maken. Misschien zit er bij jou in de buurt ook een bloemist die workshops geeft? Wil je liever een online cursus bloemschikken volgen dan kan dat ook via de Libelle Academy >> http://www.libelleacademy.nl/catalog/cursus/bloemschikken-1/. Het behang is uit de nieuwe behangcollectie Hummingbird van Cole & Son >> http://www.cole-and-son.com/search_results_name.asp?productname=hummingbird&form=4

Geef een reactie

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.