Binnenkort is het weer vakantie! De ideale mogelijkheid om je huis opnieuw in te richten, te verbouwen of te verhuizen en te kiezen voor een nieuwe open haard, gashaard of houtkachel!

Mensen zijn vaak op zoek naar meer gezelligheid, sfeer en warmte in hun huis. Wist je dat een open haard, gashaard of houtkachel tegenwoordig niet meer weg te denken is in een sfeervol interieur? Bovendien zijn er steeds meer duurzame elektrische haarden en haarden op bio-ethanol verkrijgbaar zodat de aanleg van een kachelpijp geen vereiste meer is. Inmiddels zien we bij de inrichting van je huis de haard steeds meer als een basis element in huis.

Er worden tegenwoordig zelfs al complete nieuwe huizenblokken en nieuwbouw appartementen opgeleverd inclusief een veilig en energie neutraal haardsysteem.

Tijdens een STIJLIDEE Interieuradvies bij je thuis kunnen we ook samen sparren over de mogelijkheden qua indeling van een open haard, gaskachel of kachel in jouw interieur. Vul nu de Interieur Checklist in en vraag vrijblijvend een offerte aan voor een interieuradvies op maat.

STIJLIDEE Interieuradvies, Kleuradvies en Styling | Meer sfeer en eenheid in huis met interieuradvies door stylist Winnie
Stylist en Interieurontwerper Winnie Helmes-Ham geeft interieuradvies op maat
Binnenkijken in ... een woning in Vleuten met een roomdivider haard na STIJLIDEE Interieuradvies, Kleuradvies en Styling
STIJLIDEE Interieuradvies Utrecht | Portfolio Woonkamer

3. Geen rekening houden met de veiligheid van de haard en de materialen: Laat je haard of kachel voordat je ‘m gebruikt altijd eerst goed nakijken en schoon vegen. Laat door een erkend haardinstallateur een rookproef uitvoeren om te checken of de schoorsteen niet lekt. Laat de wandafwerking bij voorkeur uitvoeren in Promafour, dit materiaal geeft geen scheurvorming, is brandveilig en kan tot 1000 graden celcius warmte verdragen.

4. Niet nadenken over de juiste materiaalkeus waardoor je een persoonlijk interieur creëert. In combinatie met de juiste veilige haardsystemen kun je kiezen voor exclusieve wandafwerkingen zoals behang van Elitis, lederen wandbekleding van Alphenberg of cocos mozaïek wandpanelen van Nature at Home

5. Grootte: Kies een systeem dat qua kubieke meters past bij je woonruimte dus geen grote haard in een kleine woonkamer want dan kan het veel te warm worden en is de verse luchttoevoer niet optimaal.

6. Onvoldoende afstand vanaf je open haard of houthaard tot je meubelen, vloerkleed en brandbare accessoires houden: Houd minimaal 80 cm. afstand zodat je meubelen, vloerkleed en brandbare accessoires geen brandschade oplopen.

7. Onvoldoende voorlichting over de diverse haardsystemen aanvragen. Kies een systeem dat het beste bij je persoonlijke situatie past. Breng een bezoek aan de showroom van je keuze voordat je een haardsysteem koopt. Zo kun je goed worden voorgelicht over  de voor- en nadelen van ieder systeem en een weloverwogen keuze maken.

STIJLIDEE Portfolio

 

Meer inspiratie nodig bij het kiezen van een open haard, gaskachel of houthaard? Bekijk hier STIJLIDEE’s Pinterest Board:

Heb je hulp nodig bij het opnieuw inrichten van je interieur en het indelen van een nieuwe open haard, gashaard of houtkachel? Ik help je graag met een interieuradvies op maat. Denk ook eens aan de installatie van een haard of kachel in je tuin, keuken, badkamer, slaapkamer of werkkamer. Door mijn creatieve, functionele en stijlvolle ideeën kom ik graag tot oplossingen waar je zelf niet aan gedacht zou hebben.

Desgewenst kunnen we samen gaan shoppen in de showroom van de gewenste haarden en kachels leverancier om zo een goede keus te maken uit het aanbod, het ontwerp in detail uit te laten werken en de materialen te bekijken.

Wat leuk dat je op zoek bent naar informatie over een nieuwe haard! Ben je op zoek naar een haard voor in je woonkamer, eetkamer of keuken? Tijdens een interieuradvies bij je thuis help ik je met de selectie van de juiste haard bij de rest van je interieur. We selecteren op stijl, type, kleur en materiaal


Binnenkijken in ... een modern landelijke woonkamer met een nieuwe haard in Houten na STIJLIDEE's Interieuradvies, Kleuradvies en Styling

Fotografie en Tekst Credits: STIJLIDEE | Winnie Helmes-Ham

Geef een reactie