Ben je ook aan het overwegen om je huis te koop te zetten en wil je er graag een mooie verkoopprijs uit halen? De huizenprijzen zijn nog steeds stijgende in de Randstad. Volgens het AD stijgen rijtjeshuizen zelfs zo’n 10% op jaarbasis!

Alleen al in Utrecht staan er meer dan 1000 woningen te koop via Funda dus dan kan de website met teksten en foto’s waar je huis op te koop staat er maar beter heel goed uitzien. We zien dat mensen vooral op zoek zijn naar woonruimte waarin naast een royale woonkamer met eetgedeelte, moderne keuken, badkamer en slaapkamers ook extra ruimte gewenst is voor een speelkamer, werkkamer, wellness ruimte en/of sportruimte.

Omdat ik al vele jaren als stylist en interieurontwerper bij diverse opdrachtgevers aan huis interieuradvies heb mogen geven heb ik gemerkt dat bewoners graag hun persoonlijke woonstijl, meubelen en kleuren mee willen verhuizen. Voor het beste resultaat qua verkoopstyling is het echter belangrijk om nu even een andere bril op te zetten, je persoonlijke smaak uit te schakelen en je in te leven in de nieuwe bewoners en hun wensen. Hierbij is het belangrijkste doel dat de presentatie van jouw huis op Funda zoveel mogelijk mensen aan zal spreken.

Verkoopstyling Utrecht | STIJLIDEE Portfolio Verkoopstyling eetkamer
Fotografie: via Makelaar

7 STIJLIDEE STYLINGTIPS voor een snelle en succesvolle verkoop van je huis.

TIP 1: Toon ruimte: Door extra ruimte te creëren is veel winst te behalen, dit kan al heel simpel door het verplaatsen van meubelen of het stylen van een open kast. Door te investeren in een aanbouw, uitbouw of dakopbouw waardoor meer m2 woonoppervlakte kan worden gecreëerd is je huis vaak direct veel meer geld waard. Goede voorbeelden hiervan zijn te zien via fundamakeovers

TIP 2: Toon licht: schuif de gordijnen open, zet ramen en deuren open voor meer daglicht en zet de verlichting zoals spotjes, wandlampen en hanglampen aan.

TIP 3: Kies voor neutrale accessoires: een bank vol kleurrijke kussens leidt de aandacht af van de omgeving, je wilt de ruimte verkopen en niet de meubelen.

TIP 4: Toon de voordelen van je woning: hoge plafonds, veel daglicht, houten vloer, open haard, originele details zoals glas in lood, paneeldeuren, ensuite, ornamenten, terrazzo vloer, vrijstaand ligbad etc. Ook de locatie is van belang: heb je vrij uitzicht, ligt je woning vlakbij een winkelcentrum of juist aan een park of bos? Een foto zegt meer dan 1000 woorden …

TIP 5: Ga met een kritisch oog door je woning en zorg dat alle klusjes gedaan zijn zoals een lekkende kraan repareren, piepende voordeur met olie doorsmeren, gaten in de muur plamuren, achterstallig schilderwerk uitvoeren en eventuele lekkages oplossen.

TIP 6: Zet enkele bloeiende planten en bloemen in huis. Zo breng je meer groen en sfeer in je interieur.

Tip 7: Schilder je huis in neutrale en vergrijsde kleuren zoals wit, grijs, of taupe. Primaire kleuren zoals rood, geel en blauw spreken minder mensen aan. Kozijnen, trappen en deuren kun je schilderen in wit of in in mat zwart voor een rustige basis.

Lijkt het je lastig om een plan te maken hoe je stap voor stap jouw woning zo aantrekkelijk mogelijk in de verkoop zet? Je kunt uiteraard zelf alvast een makelaar uit je eigen woonplaats benaderen. Wil je echter ook tips over Verkoopstyling ofwel Vastgoedstyling waarbij ik bovendien mee kan denken over kleuren, materialen en meubelaankopen die je desgewenst ook straks naar je volgende huis kan meeverhuizen? Kies dan uit één van onderstaande soorten STIJLIDEE Verkoopstylingadvies:

  • Basis Verkoopstylingadvies: Tijdens een afspraak bij je thuis krijg je een basisadvies over indeling, kleur en meubelen. Je ontvangt een schets op schaal inclusief indeling, kleurenplan en meubelsuggestie.
  • Compleet Verkoopstylingadvies: Combinatie van Basis Stylingadvies met uitwerking van moodboard en 3D presentatie.
  • Meubelverhuur: STIJLIDEE kan de meubelverhuur voor je begeleiden als je meubelen wilt huren om je te koop staande huis mee in te richten. Daarvoor kan worden samengewerkt met Full House Meubelverhuur. Ook de strak vormgegeven kartonnen decoratiemeubelen van Qubiqz zijn zeer geschikt om je woning mee in te richten voor als je je huis snel wilt verkopen.
  • Meubelopslag: Staat je huis te vol? Misschien is het een idee om je extra spullen op te slaan bij een opslagruimte zoals Citybox of Shurgard. STIJLIDEE helpt graag mee om een selectie te maken.

Creëer meer sfeer, warmte en eenheid in je huis. Vraag direct een offerte aan voor een persoonlijk, onafhankelijk en professioneel STIJLIDEE Interieuradvies over indeling, kleur en styling via >> Contact

Interieuradvies, Kleuradvies, Styling, Verkoopstyling, Fotografie en Tekst Credits: STIJLIDEE | Winnie Helmes-Ham

Geef een reactie