Marmer dessin wanden van keramiek

Marmer heeft een luxe uitstraling en is al geruime tijd populair in het interieur. We zien marmer voor het komende jaar 2023-2024 ook op een budgetvriendelijke wijze terugkomen in de vorm van marmerdessin het keramieken tegels en complete wandpanelen. Keramiek kan worden uitgevoerd in een marmerdessin maar is wel veel onderhoudsvriendelijker. Het voordeel van keramische tegels en wandpanelen is dat ze duurzaam zijn en minder snel beschadigen dan echte marmeren tegels.

Ronde spiegel

De ronde XXL spiegel is niet meer weg te denken in de badkamer en het toilet van nu. Ronde vormen maken de ruimte zachter. Led verlichting rondom de grote spiegel geeft een modern en speels effect

Visgraat tegelwand

De visgraat tegelwand is een opvallende trend in de inrichting en styling van badkamers en toiletten. De tegels worden gelegd in een visgraatpatroon waardoor er een ruimtelijk effect ontstaat. Het visgraat dessin heeft een klassieke oorsprong en verwijst naar de chique vloeren uit villa’s en herenhuizen uit begin 1900 en jaren 30 huizen. Door de diagonale legrichting heeft een visgraat tegelwand ook wel een speels en dynamisch effect. Tegels in een visgraat legpatroon zijn verkrijgbaar in diverse afmetingen, kleuren en materialen, van keramiek tot natuursteen. Er zijn zelfs visgraat tegels beschikbaar in natuurlijke houtdessins welke haast niet van echt hout te onderscheiden zijn.

Trends en Stylingtips voor de inrichting van badkamers en toiletten | Fotografie: STIJLIDEE Interieuradvies, Kleuradvies en Styling
Trends en Stylingtips voor de inrichting van badkamers en toiletten | Fotografie: STIJLIDEE Interieuradvies, Kleuradvies en Styling

Handige inbouw nissen

Laat handige nissen inbouwen in je badkamerwanden voor het plaatsen van je verzorgingsproducten. Door de achterwand een andere kleur tegel te geven laat je nissen extra opvallen. Dit kun je een extra accent geven met led verlichting in leuke kleuren

Grote inloopdouche

Een grote inloopdouche biedt vele voordelen. Allereerst is er meer ruimte om te bewegen en te douchen, wat zorgt voor meer comfort. Daarnaast geeft een inloopdouche een luxe en moderne uitstraling aan de badkamer. Ook is een inloopdouche praktisch in het onderhoud, omdat er minder kitranden zijn waar vuil en schimmel zich kunnen ophopen.

Glazen douchewanden met zwarte aluminium frames

Let goed op dat het glas van de douchewanden beveiligd is met Nano-Tech, een beschermende coating die de aanhechting van kalkaanslag en zeepresten vermindert. Kies voor scharnieren met een vlakke achterzijde zodat het glas makkelijk kan worden schoongemaakt.

Dubbele wastafel

Een dubbele wastafel met twee kranen is ook een trend die steeds meer populariteit wint. Het voordeel van twee kranen is dat er meer ruimte is voor twee personen om tegelijkertijd gebruik te maken van de wastafel. Bovendien geeft een dubbele wastafel met twee kranen een symmetrische uitstraling aan de badkamer, wat zorgt voor rust en harmonie.

Gun metal kranen

Gun metal kranen zijn een opvallende trend in 2023-2024. Deze kranen geven een luxe en stijlvolle uitstraling aan je badkamer en toilet. In tegenstelling tot zwarte kranen zijn deze kranen minder gevoelig voor kalkaanslag. Heb je toch een voorkeur voor zwarte kranen? Het is dan belangrijk om deze extra goed te onderhouden en regelmatig te reinigen.

Gekleurde keramieken, natuurstenen en glazen waskommen

Gekleurde keramieken, natuurstenen en glazen waskommen zijn een opvallende trend voor 2023-2024. We zien vooral de kleuren zwart, grijs, terra, roze en taupe. Deze waskommen geven een romantische en zachte uitstraling aan de badkamer en toilet. Het voordeel van gekleurde waskommen is dat ze goed te combineren zijn met andere kleuren en materialen, zoals marmer en zwarte kranen. Het nadeel is dat ze iets gevoeliger zijn voor vlekken en verkleuringen, dus het is belangrijk om ze goed te onderhouden.

Badkamerverlichting

Goede verlichting is essentieel in je badkamer en toilet. Bij het kiezen van verlichting is het belangrijk om op verschillende factoren te letten.

Bij de verlichting rondom de badkamerspiegel is het belangrijk om te letten op de positie van de verlichting. De verlichting moet zo gepositioneerd zijn dat het licht gelijkmatig verdeeld wordt over het gezicht, zonder schaduwen te creëren.

Trends en Stylingtips voor de inrichting van badkamers en toiletten | Fotografie: STIJLIDEE Interieuradvies, Kleuradvies en Styling

Trends en Stylingtips voor de inrichting van badkamers en toiletten | Fotografie: STIJLIDEE Interieuradvies, Kleuradvies en Styling

Waterdichte inbouwspots

In de douche is het belangrijk om te kiezen voor verlichting die bestand is tegen vocht en water. Dit kan bijvoorbeeld door middel van waterdichte inbouwspots of LED-strips die speciaal geschikt zijn voor vochtige ruimtes.

Diffuus licht voor een zachte sfeer

n je badkamer en toilet is het belangrijk om te kiezen voor algemene verlichting die diffuus is voor een zachte sfeer. Daarnaast is het mogelijk om te kiezen voor indirecte verlichting met LED-strips die aan de onderzijde van het bad worden gemonteerd of juist achter de spiegel of in de nis van de toiletwand. Tot slot is het belangrijk om rekening te houden met de sfeer die je wilt creëren met verlichting. Zo kun je bijvoorbeeld kiezen voor warmere verlichting als je een ontspannen sfeer wilt creëren, of juist voor helderder en koeler licht als je de badkamer vooral gebruikt om jezelf op te frissen.

Houten wastafelmeubelen met verticale latten of ribbels

De houten latten trend is volop terug te vinden in de nieuwste collecties badkamermeubelen. Door het verticale dessin kunnen lage ruimtes juist hoger lijken. Dit is aan te raden in ruimtes met een laag plafond zoals in huizen uit de jaren 80 of begin jaren 90.

Naast de genoemde trends zijn er nog een aantal andere elementen die steeds populairder worden in badkamers. Zo zien we bijvoorbeeld steeds vaker grote dubbele inloopdouches en dubbele wastafels met twee kranen.

Bekijk hier mijn impressie van de laatste trends in badkamers en toiletten in de showrooms van Van Manen Badkamers in Barneveld en bij The Farm in Hilversum:

Kun je wel wat hulp gebruiken bij de inrichting en styling van je badkamer? Ik help je graag met InterieuradviesKleuradvies of Styling. Ik werk samen met diverse shopping partners en geef Shoppingadvies op maat zodat we desgewenst na een interieuradvies bij je thuis kunnen afspreken in een badkamer showroom om stap voor stap je droombadkamer te laten realiseren.

Inspiratie

Wil je eerst meer inspiratie opdoen voordat je je interieur gaat veranderen? Begin dan met het maken van een Moodboard. Dit kan heel makkelijk via Pinterest. Ga hier naar STIJLIDEE’s Pinterest Account. Meer inspiratie nodig voor de inrichting van je droominterieur? Ga naar STIJLIDEE’s Pinterest borden: 

Creëer meer sfeer, warmte en eenheid in huis. Vraag vrijblijvend een offerte aan

Dit blog is ontstaan op eigen initiatief van STIJLIDEE. Ik wil er graag op wijzen dat ik alleen bedrijven aanbeveel die ik zelf selecteer, bijzonder, mooi en inspirerend vind en die bovendien passen bij de moderne, klassieke, vintage en retro stijl van STIJLIDEE en de lezers van mijn blog. Dit is geen gesponsord blog.

Fotografie en Tekst Credits: STIJLIDEE | Winnie Helmes-Ham

Styling Tips door STIJLIDEE Interieuradvies, Kleuradvies en Styling | Stylist en Interieurontwerper Winnie Helmes-Ham uit Utrecht | www.stijlidee.nl

Geef een reactie

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.