Een reactie plaatsen

Tuintrends 2016

Benieuwd naar de nieuwste tuintrends voor 2016? Nu het tuinseizoen alweer nadert presenteert Mooi wat planten doen de vier trendtuinen van 2016. De tuinen worden omschreven in de volgende stijlen:

  • Sprookjestuin
  • Hysterische tuin
  • Lijnenparadijs
  • Cirkeltuin

Deze tuinen zijn gebaseerd op de nieuwste groene trends en bieden volop inspiratie om je tuin met planten naar eigen smaak en inzicht in te richten. Nu maar hopen op een mooie lente!

Tuintrends 2016 | Fotografie: STIJLIDEE | Winnie Helmes-Ham

Fotografie: STIJLIDEE | Winnie Helmes-Ham

Een tijdje geleden maakte ik deze foto op de Floriade in Venlo. Lees meer hierover in mijn blog Tuininspiratie bij … de Floriade in VenloDe combinatie van een strakke rij terracotta plantenpotten gevuld met buxussen past goed in de tuintrend Lijnenparadijs maar door de ronde vormen kan de buxus ook prima worden gebruikt in de tuintrend Cirkeltuin.

Heb je een blinde muur in je tuin en ben je op zoek naar wat meer ruimtelijk effect? Kies dan een tuinposter afgedrukt op geprepareerd canvas doek dat tegen een stootje kan via Tuinposter Op Maat.

De sprookjestuin: Eén van de trendtuinen van 2016 kenmerkt zicht door een sprookjesachtige sfeer met bijvoorbeeld een mini-bos met coniferen en de imposante lentebloemen van azalea waar vlinders fladderend op af komen.

De hysterische tuin: Als je op zoekt bent naar serene rust dan moet je maar even verder kijken. De hysterische tuin bevat een overload aan kleuren en vrolijke elementen. De tuin is één groene expressie vol kleurrijke contrasten.

Het lijnenparadijs: het lijnenparadijs wordt gespeeld met geometrische vormen en verhoudingen. Bijvoorbeeld door planten in grote, ronde potten op een hoekig terras te zetten. Het lijnenspel dat ontstaat valt extra op door de open vormgeving en het nadrukkelijk gebruik van zwart en wit.

De cirkeltuin: De cirkeltuin is er één die je omarmt. Kenmerkend is de cirkelvorm die terug komt in de beplanting met ronde bladvormen en bloemen maar ook potten en meubels zorgen voor ronde accenten.

Meer inspiratie nodig voor de styling van bloemen en planten in je huis en tuin? Bekijk STIJLIDEE’s Pinterest Board:

Creëer meer sfeer, warmte en eenheid in je huis. Vraag direct een offerte aan voor een persoonlijk, onafhankelijk en professioneel STIJLIDEE Interieuradvies over indeling, kleur en styling via >> Contact

Bron: Mooi wat planten doen, Wonen Online en STIJLIDEE | Winnie Helmes-Ham

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd.

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.