Blauw is de lievelingskleur van veel mensen en is de kleur van de lucht en de zee. Blauw geeft een gevoel van vrijheid en ruimte en wordt geassocieerd met rust en vrede. Blauw is een verkoelende kleur en zorgt voor verdieping en ontspanning.

Er zijn vele soorten blauw, variërend van donker naar licht, van warm naar koel, van vergrijsd naar helder en variërend van blauw naar groen, blauw naar paars en blauw naar grijs.

Kenmerken kleur blauw in je interieur:

  1. Ontspannend
  2. Ruimtelijk
  3. Stoer
  4. Mannelijk
  5. Kalmerend
  6. Verkoelend
  7. Schept vertrouwen
  8. Staat voor productiviteit
  9. Is het beste te gebruiken in STIJLIDEE’s Woonstijl Modern Design in combinatie met wit, taupe, en lichtgrijs maar past ook prima in de andere woonstijlen.

Interieur Checklist

Wil je graag meer kleur in huis maar twijfel je welke kleurcombinatie het beste past? Wist je dat er wel meer dan honderd tinten blauw bestaan? Kleurspecialist Winnie helpt je graag met het selecteren van de juiste kleurcombinaties zodat er een persoonlijk, verassend en tijdloos interieur ontstaat. We houden hierbij zowel rekening met lichtval, woonstijl, meubels, gordijnen, vloerkleed en kunst. Vul nu de interieur checklist in en ontvang een vrijblijvende offerte voor een kleuradvies op maat bij je thuis. Zo ontstaat er een tijdloos en persoonlijk kleurenplan waar je zelf nooit aan gedacht zou hebben. 

Meer ruimte in huis

Met blauw haal je meer ruimte in huis. Je kunt blauw heel goed toepassen in o.a. de slaapkamer, kinderkamer, werkkamer en woonkamer vanwege het ruimtelijke effect wat deze kleur uitstraalt. Blauw is een mooie en tijdloze accentkleur en kun je daarom heel goed combineren met wit, grijs, taupe, bruin of zwart maar ook met een wat meer gedurfde en persoonlijke accentkleur zoals geel, rood, groen, petrol, paars, oranje, roze of turquoise.

Voorkom een miskoop

Tijdens een afspraak voor een kleuradvies bij je thuis kunnen we samen de juiste tint blauw selecteren die het beste past bij de overige elementen in je interieur. Denk hierbij aan je vloer maar ook aan je muren, deuren, meubelen, accessoires, vloerkleed en gordijnen. Door de lichtval ter plaatse te bekijken en de zonligging in het kleuradvies mee te nemen voorkom je dat je een miskoop doet. Zo kies je voor een woonkamer of keuken die op het noorden ligt nu eenmaal een wat warmere nuance als voor een kamer op het zuiden.

Blauw Interieur | STIJLIDEE Interieuradvies, Kleuradvies en Styling door Stylist, Interieurontwerper en Kleurexpert uit Utrecht

STIJLIDEE Portfolio Projecten met de kleur BLAUW | Interieuradvies, Kleuradvies, Styling en Fotografie: STIJLIDEE | Winnie Helmes-Ham

Interieuradvies, Kleuradvies, Styling, Fotografie en Tekst Credits: STIJLIDEE | Winnie Helmes-Ham

Geef een reactie

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.