De kleur bruin doet denken aan chocolade, hout en aarde. Bruin is een kleur met een natuurlijke en rustige uitstraling en geeft evenwicht aan je interieur. Deze kleur voelt warm, veilig en geeft vertrouwen. Bruin is goed te gebruiken als een neutrale basiskleur maar kan ook prima worden gecombineerd met heldere accentkleuren zoals blauw en groen.

Er zijn vele soorten bruin variërend van donker naar licht, van warm naar koel, van vergrijsd naar helder en variërend van o.a. rood naar bruin, oranje naar bruin en grijs naar bruin.

Lees hier de beoordelingen na een STIJLIDEE Kleuradvies

Kenmerken kleur bruin:

  1. Natuurlijk
  2. Rustig
  3. Evenwichtig
  4. Geeft vertrouwen
  5. Geeft een veilig gevoel
  6. Neutraal
  7. Bruin is het beste te gebruiken in STIJLIDEE’s Woonstijl Modern Classic in combinatie met roze, groen, blauw en cognac maar past ook prima in de andere woonstijlen.

Interieur Checklist

Wil je graag meer kleur in huis maar twijfel je welke kleurcombinatie het beste past? Wist je dat er wel meer dan honderd tinten bruin bestaan? Kleurspecialist Winnie helpt je graag met het selecteren van de juiste kleurcombinaties zodat er een persoonlijk, verassend en tijdloos interieur ontstaat. We houden hierbij zowel rekening met lichtval, woonstijl, meubels, gordijnen, vloerkleed en kunst. Vul nu de interieur checklist in en ontvang een vrijblijvende offerte voor een kleuradvies op maat bij je thuis. Zo ontstaat er een tijdloos en persoonlijk kleurenplan waar je zelf nooit aan gedacht zou hebben. 

Neutrale basiskleur

Met bruin haal je een neutrale sfeer en evenwicht in huis. Je kunt bruin heel goed toepassen in o.a. de eetkamer, woonkamer en slaapkamer vanwege het warme en sfeervolle effect wat deze kleur uitstraalt. Bruin is een neutrale basiskleur en kun je daarom heel goed combineren met wit, grijs, taupe of zwart maar ook met een wat meer gedurfde en persoonlijke accentkleur zoals geel, roze, rood, groen, petrol, blauw, paars, oranje of turquoise.

Voorkom een miskoop

Tijdens een afspraak voor een kleuradvies bij je thuis kunnen we samen de juiste tint bruin selecteren die het beste past bij de overige elementen in je interieur. Denk hierbij aan je vloer maar ook aan je muren, deuren, meubelen, accessoires, vloerkleed en gordijnen. Door de lichtval ter plaatse te bekijken en de zonligging in het kleuradvies mee te nemen voorkom je dat je een miskoop doet. Zo kies je voor een woonkamer of keuken die op het noorden ligt nu eenmaal een wat warmere nuance als voor een kamer op het zuiden.

Bruin Interieur | STIJLIDEE Interieuradvies, Kleuradvies en Styling door Stylist, Interieurontwerper en Kleurexpert uit Utrecht

STIJLIDEE Portfolio Projecten met de kleur BRUIN | Interieuradvies, Kleuradvies, Styling en Fotografie: STIJLIDEE | Winnie Helmes-Ham

Interieuradvies, Kleuradvies, Styling, Fotografie en Tekst Credits: STIJLIDEE | Winnie Helmes-Ham

Geef een reactie

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.