De kleur bruin doet denken aan chocolade, hout en aarde. Bruin is een kleur met een natuurlijke en rustige uitstraling en geeft evenwicht aan je interieur. Deze kleur voelt warm, veilig en geeft vertrouwen. Bruin is goed te gebruiken als een neutrale basiskleur maar kan ook prima worden gecombineerd met heldere accentkleuren zoals blauw en groen.

Er zijn vele soorten bruin variërend van donker naar licht, van warm naar koel, van vergrijsd naar helder en variërend van o.a. rood naar bruin, oranje naar bruin en grijs naar bruin.

Kenmerken kleur bruin in je interieur:

  1. Natuurlijk
  2. Rustig
  3. Evenwichtig
  4. Geeft vertrouwen
  5. Geeft een veilig gevoel
  6. Neutraal
  7. Bruin is het beste te gebruiken in STIJLIDEE’s Woonstijl Modern Classic in combinatie met roze, groen, blauw en cognac maar past ook prima in de andere woonstijlen. Wil je weten welke woonstijl het beste bij jouw interieur past? Ga dan naar STIJLIDEE Woonstijlen

Neutrale basiskleur

Met bruin haal je een neutrale sfeer en evenwicht in huis. Je kunt bruin heel goed toepassen in o.a. de eetkamer, woonkamer en slaapkamer vanwege het warme en sfeervolle effect wat deze kleur uitstraalt. Bruin is een neutrale basiskleur en kun je daarom heel goed combineren met wit, grijs, taupe of zwart maar ook met een wat meer gedurfde en persoonlijke accentkleur zoals geel, roze, rood, groen, petrol, blauw, paars, oranje of turquoise.

Lichtval en zonligging

Tijdens een afspraak voor een kleuradvies bij je thuis kunnen we samen de juiste tint bruin selecteren die het beste past bij de overige elementen in je interieur. Denk hierbij aan je vloer maar ook aan je muren, deuren, meubelen, accessoires, vloerkleed en gordijnen. Door de lichtval ter plaatse te bekijken en de zonligging in het kleuradvies mee te nemen voorkom je dat je een miskoop doet. Zo kies je voor een woonkamer of keuken die op het noorden ligt nu eenmaal een wat warmere nuance als voor een kamer op het zuiden.

STIJLIDEE Portfolio Projecten met de kleur BRUIN | Interieuradvies, Kleuradvies, Styling en Fotografie: STIJLIDEE | Winnie Helmes-Ham

Wil je eerst meer inspiratie opdoen voordat je je interieur gaat veranderen? Begin dan met het maken van een moodboard en kies je meest favoriete woonstijl. Gebruik hiervoor de links naar:

Meer informatie nodig over de werking van kleur? Lees STIJLIDEE’s blogs:

Meer inspiratie nodig over kleur in interieurs? Bekijk STIJLIDEE’s Pinterest Borden:

Meer weten over STIJLIDEE’s werkwijze? Bekijk de Projecten en lees de Beoordelingen.

Ben je bezig met het inrichten en stylen van je huis en kun je wel wat hulp gebruiken bij het kiezen van kleuren voor wanden, meubelen en accessoires?

Creëer meer sfeer, warmte en eenheid in huis. Vraag vrijblijvend een offerte aan via >> Contact

Interieuradvies, Kleuradvies, Styling, Fotografie en Tekst Credits: STIJLIDEE | Winnie Helmes-Ham

Geef een reactie