Een reactie plaatsen

Wat doet de kleur geel in je interieur?

Geel is een vrolijke en zonnige kleur waar je helemaal blij van wordt. Het is de kleur die het meest verwant is met het licht. Geel heeft te maken met logica, intellect en creativiteit. Deze felle, expressieve kleur maakt je optimistisch. Geel kan je soms ook een gevoel van verwarring en zweverigheid geven. Daarom is het belangrijk om geel voor muurverf of lakverf niet als enige kleur te gebruiken. Wissel deze opvallende kleur bij voorkeur af met een rustige basiskleur zoals wit, grijs, taupe, bruin of zwart.

Breng geel in huis met gele verf, een geel kussen of een gele vaas

Wat doet de kleur geel in je interieur | STIJLIDEE Interieuradvies en Styling | Fotografie: via Pinterest

Moodboard: STIJLIDEE | Winnie Helmes-Ham | Fotografie: via Pinterest

Wordt het maisgeel, zonnebloemgeel, mangogeel, goudgeel of citroengeel? Felle geeltinten zijn vrij dominant en combineren mooi op een enkele wand in een grote keuken of woonkamer. Lichte en vergrijsde gelen komen wat rustiger over en kunnen daarom beter worden gecombineerd in slaapkamers, eetkamers en werkkamers. Pas op met fel geel in babykamers en eetkamers, de spijsvertering kan hierdoor licht worden verstoord.

Persoonlijk vind ik geel erg leuk om te combineren op een enkele wand in de keuken, hiervan wordt je toch helemaal blij? Zo krijg je vanzelf zin om iets bijzonders te gaan koken voor de paasdagen. Fellere tinten geel kun je ook goed gebruiken als accentkleur voor  de eetkamerstoelen of een lampenkap. Al gebruik je maar een beetje geel, het valt direct op!

Met welke kleur vind jij geel het mooiste combineren in je interieur? Vul je reactie in onderaan dit blog

Meer inspiratie op STIJLIDEE’s Pinterest site

Creëer meer sfeer, warmte en eenheid in je huis. Vraag direct een offerte aan voor een persoonlijk, onafhankelijk en professioneel STIJLIDEE Interieuradvies over indeling, kleur en styling via >> Contact

Dit blog is ontstaan op eigen initiatief van STIJLIDEE. Ik wil er graag op wijzen dat ik alleen producten aanbeveel die ik zelf selecteer, bijzonder, mooi en inspirerend vind en die bovendien passen bij de moderne, klassieke, vintage en retro stijl van STIJLIDEE en de lezers van mijn blog. STIJLIDEE werkt in dit blog samen met affiliate partners.  Als er uit de affiliate link een verkoop volgt, ontvangt STIJLIDEE hiervoor een kleine vergoeding als tegemoetkoming in de tijdsinvestering voor het schrijven van dit blog. 

Moodboard en Tekst Credits: STIJLIDEE | Winnie Helmes-Ham

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *