Grijs is de meest neutrale en rustige kleur van alle kleuren. De mix tussen zwart en wit zorgt dat de overige kleuren in je interieur worden geneutraliseerd zodat het totale kleurgebruik niet te onrustig overkomt. Grijs met een puntje groen, bruin of blauw komt veel voor in de natuur, denk aan de kleur van de zee op een winterse dag, de kleur van schelpenzand en schelpen maar ook aan steenkleuren zoals kiezels en grind.

Tijdloze basiskleur

Grijs is een mooie en tijdloze basiskleur voor o.a. keukens, deuren en deurkozijnen en onderstellen van tafels en stoelen maar ook voor een haardpartij of kast. Kies vooral voor donker grijs als je extra veel daglicht in je woonkamer hebt en voor licht grijs met minder daglicht inval.

Er zijn vele soorten grijs, variërend van donker naar licht, van warm naar koel, van vergrijsd naar helder en variërend van o.a. wit naar grijs, bruin naar grijs en groen naar grijs.

Kenmerken kleur grijs in je interieur:

  • Neutraal
  • Basic
  • Rustig
  • Flexibel
  • Evenwichtig
  • Efficiënt
  • Stoer
  • Natuurlijk
  • Grijs is het beste te gebruiken in STIJLIDEE’s Woonstijl Modern Basic in combinatie met wit, taupe, bruin en zwart maar past ook prima in de andere woonstijlen. Wil je weten welke woonstijl het beste bij jouw interieur past? Ga dan naar STIJLIDEE Woonstijlen

Goed te combineren met andere kleuren

Je kunt grijs heel goed toepassen in o.a. het toilet, de badkamer, de keuken en de werkkamer vanwege het neutrale effect waardoor je andere kleuren goed kunt combineren. Grijs kun je heel goed combineren met wit, taupe, bruin of zwart maar ook met een wat meer gedurfde en persoonlijke accentkleur zoals geel, rood, groen, petrol, blauw, paars, oranje, roze of turquoise.

Voorkom een miskoop

Tijdens een afspraak voor een kleuradvies bij je thuis kunnen we samen de juiste tint grijs selecteren die het beste past bij de overige elementen in je interieur. Denk hierbij aan je vloer maar ook aan je muren, deuren, meubelen, accessoires, vloerkleed en gordijnen. Door de lichtval ter plaatse te bekijken en de zonligging in het kleuradvies mee te nemen voorkom je dat je een miskoop doet. Zo kies je voor een woonkamer of keuken die op het noorden ligt nu eenmaal een wat warmere nuance als voor een kamer op het zuiden.

STIJLIDEE Portfolio Projecten met de kleur GRIJS | Interieuradvies, Kleuradvies, Styling en Fotografie: STIJLIDEE | Winnie Helmes-Ham

Wil je eerst meer inspiratie opdoen voordat je je interieur gaat veranderen? Begin dan met het maken van een moodboard en kies je meest favoriete woonstijl. Gebruik hiervoor de links naar:

Meer informatie nodig over de werking van kleur? Lees STIJLIDEE’s blogs:

Meer inspiratie nodig over kleur in interieurs? Bekijk STIJLIDEE’s Pinterest Borden:

Meer weten over STIJLIDEE’s werkwijze? Bekijk de Projecten en lees de Beoordelingen.

Ben je bezig met het inrichten en stylen van je huis en kun je wel wat hulp gebruiken bij het kiezen van kleuren voor wanden, meubelen en accessoires?

Creëer meer sfeer, warmte en eenheid in huis. Vraag een vrijblijvende offerte aan via >> Contact

Interieuradvies, Kleuradvies, Styling, Fotografie en Tekst Credits: STIJLIDEE | Winnie Helmes-Ham

Geef een reactie