Grijs is de meest neutrale en rustige kleur van alle kleuren. De mix tussen zwart en wit zorgt dat de overige kleuren in je interieur worden geneutraliseerd zodat het totale kleurgebruik niet te onrustig overkomt. Grijs met een puntje groen, bruin of blauw komt veel voor in de natuur, denk aan de kleur van de zee op een winterse dag, de kleur van schelpenzand en schelpen maar ook aan steenkleuren zoals kiezels en grind.

Tijdloze basiskleur

Grijs is een mooie en tijdloze basiskleur voor o.a. keukens, deuren en deurkozijnen en onderstellen van tafels en stoelen maar ook voor een haardpartij of kast. Kies vooral voor donker grijs als je extra veel daglicht in je woonkamer hebt en voor licht grijs met minder daglicht inval.

Er zijn vele soorten grijs, variërend van donker naar licht, van warm naar koel, van vergrijsd naar helder en variërend van o.a. wit naar grijs, bruin naar grijs en groen naar grijs.

Kenmerken kleur grijs in je interieur:

  • Neutraal
  • Basic
  • Rustig
  • Flexibel
  • Evenwichtig
  • Efficiënt
  • Stoer
  • Natuurlijk
  • Grijs is het beste te gebruiken in STIJLIDEE’s Woonstijl Modern Basic in combinatie met wit, taupe, bruin en zwart maar past ook prima in de andere woonstijlen.

Interieur Checklist

Wil je graag meer kleur in huis maar twijfel je welke kleurcombinatie het beste past? Wist je dat er wel meer dan honderd tinten grijs bestaan? Kleurspecialist Winnie helpt je graag met het selecteren van de juiste kleurcombinaties zodat er een persoonlijk, verassend en tijdloos interieur ontstaat. We houden hierbij zowel rekening met lichtval, woonstijl, meubels, gordijnen, vloerkleed en kunst. Vul nu de interieur checklist in en ontvang een vrijblijvende offerte voor een kleuradvies op maat bij je thuis. Zo ontstaat er een tijdloos en persoonlijk kleurenplan waar je zelf nooit aan gedacht zou hebben. Goed te combineren met andere kleuren

Je kunt grijs heel goed toepassen in o.a. het toilet, de badkamer, de keuken en de werkkamer vanwege het neutrale effect waardoor je andere kleuren goed kunt combineren. Grijs kun je heel goed combineren met wit, taupe, bruin of zwart maar ook met een wat meer gedurfde en persoonlijke accentkleur zoals geel, rood, groen, petrol, blauw, paars, oranje, roze of turquoise.

Voorkom een miskoop

Tijdens een afspraak voor een kleuradvies bij je thuis kunnen we samen de juiste tint grijs selecteren die het beste past bij de overige elementen in je interieur. Denk hierbij aan je vloer maar ook aan je muren, deuren, meubelen, accessoires, vloerkleed en gordijnen. Door de lichtval ter plaatse te bekijken en de zonligging in het kleuradvies mee te nemen voorkom je dat je een miskoop doet. Zo kies je voor een woonkamer of keuken die op het noorden ligt nu eenmaal een wat warmere nuance als voor een kamer op het zuiden.

Grijs Interieur | STIJLIDEE Interieuradvies, Kleuradvies en Styling door Stylist, Interieurontwerper en Kleurexpert uit Utrecht

STIJLIDEE Portfolio Projecten met de kleur GRIJS | Interieuradvies, Kleuradvies, Styling en Fotografie: STIJLIDEE | Winnie Helmes-Ham

Interieuradvies, Kleuradvies, Styling, Fotografie en Tekst Credits: STIJLIDEE | Winnie Helmes-Ham

Geef een reactie

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.