Nog nooit zijn er wereldwijd zoveel mensen in drukke binnensteden gaan wonen. Hierdoor heb je al snel de behoefte om de frisheid en energie van de natuur in je interieur te halen en dat kan prima met de kleur groen. Groen zorgt voor rust en ontspanning en is een evenwichtige kleur die veel in de natuur voorkomt.

Er zijn vele soorten groen, variërend van donker naar licht, van warm naar koel, van vergrijsd naar helder en variërend van groen naar geel, groen naar grijs en groen naar blauw.

Kenmerken kleur groen in je interieur:

  1. Rustgevend
  2. Ontspannend
  3. Natuurlijk
  4. Evenwichtig
  5. Fris
  6. Helder
  7. Is het beste te gebruiken in STIJLIDEE’s Woonstijl Scandinavian Green in combinatie met wit, lichtgrijs en zwart maar past ook prima in de andere woonstijlen. Wil je weten welke woonstijl het beste bij jouw interieur past? Ga dan naar STIJLIDEE Woonstijlen

Natuur in huis

Met groen haal je meteen de natuur in huis. Je kunt groen heel goed toepassen in o.a. de keuken, werkkamer en woonkamer vanwege de frisse en rustige sfeer die deze kleur uitstraalt. Groen is een mooie en tijdloze accentkleur en kun je daarom heel goed combineren met wit, grijs, taupe, bruin of zwart maar ook met een wat meer gedurfde en persoonlijke accentkleur zoals geel, rood, blauw, petrol, paars, oranje, roze of turquoise.

Lichtval en zonligging

Tijdens een afspraak voor een kleuradvies bij je thuis kunnen we samen de juiste tint groen selecteren die het beste past bij de overige elementen in je interieur. Denk hierbij aan je vloer maar ook aan je muren, deuren, meubelen, accessoires, vloerkleed en gordijnen. Door de lichtval ter plaatse te bekijken en de zonligging in het kleuradvies mee te nemen voorkom je dat je een miskoop doet. Zo kies je voor een woonkamer of keuken die op het noorden ligt nu eenmaal een wat warmere nuance als voor een kamer op het zuiden.

STIJLIDEE Portfolio Projecten met de kleur GROEN | Interieuradvies, Kleuradvies, Styling en Fotografie: STIJLIDEE | Winnie Helmes-Ham

Wil je eerst meer inspiratie opdoen voordat je je interieur gaat veranderen? Begin dan met het maken van een moodboard en kies je meest favoriete woonstijl. Gebruik hiervoor de links naar:

Meer informatie nodig over de werking van kleur? Lees STIJLIDEE’s blogs:

Meer inspiratie nodig over kleur in interieurs? Bekijk STIJLIDEE’s Pinterest Borden:

Meer weten over STIJLIDEE’s werkwijze? Bekijk de Projecten en lees de Beoordelingen.

Ben je bezig met het inrichten en stylen van je huis en kun je wel wat hulp gebruiken bij het kiezen van kleuren voor wanden, meubelen en accessoires?

Creëer meer sfeer, warmte en eenheid in huis. Vraag vrijblijvend een offerte aan via >> Contact

Interieuradvies, Kleuradvies, Styling, Fotografie en Tekst Credits: STIJLIDEE | Winnie Helmes-Ham

Geef een reactie