2 reacties

Wat doet de kleur groen in je interieur?

Groen staat voor een duurzaam interieur, eco vriendelijk en milieubewust. Denk aan recycling en aan cradle to cradle: de spullen die je koopt zijn volledig herbruikbaar. Groen is een typsiche voorjaarskleur en geeft een heldere sfeer in huis. Groen staat voor de natuur en vernieuwing. Deze kleur weerspiegelt vrede en harmonie. Een evenwichtige hoeveelheid groen geeft je een gevoel van tevredenheid. Het creëert optimisme en biedt vertrouwen.

Wat doet de kleur groen in je interieur | STIJLIDEE Interieuradvies en Styling | Fotografie: via Pinterest

Moodboard: STIJLIDEE | Winnie Helmes-Ham | Fotografie: via Pinterest

Er zijn vele kleuren groen te combineren in je interieur. Wordt het mintgroen, kikkergroen, grasgroen, smaragdgroen, flessengroen of jadegroen?

Geelgroene kleuren zorgen voor een vrolijk en pittig accent en zijn goed toe te passen in keukens, kinderkamers en woonkamers. Blauwgroene kleuren kunnen goed worden gecombineerd in badkamers en werkkamers. Persoonlijk ben ik dol op vergrijsde groenen, vooral voor slaapkamers en werkkamers.

Met welke kleur vind jij groen het mooiste combineren in je interieur? Vul je reactie in onderaan dit blog

Meer inspiratie op STIJLIDEE’s Pinterest site

Creëer meer sfeer, warmte en eenheid in je huis. Vraag direct een offerte aan voor een persoonlijk, onafhankelijk en professioneel STIJLIDEE Interieuradvies over indeling, kleur en styling via >> Contact

Dit blog is ontstaan op eigen initiatief van STIJLIDEE. Ik wil er graag op wijzen dat ik alleen producten aanbeveel die ik zelf selecteer, bijzonder, mooi en inspirerend vind en die bovendien passen bij de moderne, klassieke, vintage en retro stijl van STIJLIDEE en de lezers van mijn blog.

Moodboard en Tekst Credits: STIJLIDEE | Winnie Helmes-Ham

Delen op social media
Tweet about this on Twitter
Twitter
Share on LinkedIn
Linkedin
Email this to someone
email
Pin on Pinterest
Pinterest

2 reacties op “Wat doet de kleur groen in je interieur?

  1. Mooie foto. Ik ga straks je Pinterest board eens bekijken. Toen ik studeerde had ik ook veel groen accenten in mijn flat. Mijn huidige woning is helaas te donker om de emerald green trend weer op te pakken.

    • Dank je! Ik heb zelf veel lichte groenaccenten gecombineerd met turquoise in de kinderkamers van mijn zonen van 5 en 6 jaar. De kamers hebben hierdoor een frisse, rustgevende en vrolijke sfeer. Voor mijn werkkamer denk ik aan emerald green als accentkleur in de accessoires, maar niet te overheersend.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.

Wordpress Social Share Plugin powered by Ultimatelysocial