2 reacties

Wat doet de kleur oranje in je interieur?

Bij veel mensen komt oranje voor muurverf of lakverf over als een feestelijke en vrolijke kleur omdat deze kleur traditiegetrouw nu eenmaal verbonden is met Nederland en onze koninklijke familie Van Oranje. Zelf vind ik oranje vooral een leuke kleur voor in eetkamer, keuken en kinderkamer.

Breng oranje in huis met oranje verfeen oranje kussen of een oranje vaas

Wat doet de kleur oranje in je interieur | STIJLIDEE Interieuradvies en Styling | Fotografie: via Pinterest

Moodboard: STIJLIDEE | Winnie Helmes-Ham | Fotografie: via Pinterest

Oranje geeft evenwicht – denk aan de terra tinten. Het is een aardse kleur. Een teveel aan oranje kan leiden tot uitputting en energieverlies. Bij een evenwichtige hoeveelheid oranje horen emoties als blijheid, motivatie, optimisme en een algeheel gevoel van welzijn. Een tekort aan oranje-energie kan leiden tot minder zelfvertrouwen en een negatief zelfbeeld.

De kleuren oranje die mooi in een interieur kunnen worden toegepast zijn garnaaloranje, zalmoranje, terra-oranje, sinaasappeloranje en gladiooloranje.

Met welke kleur vind jij oranje het mooiste combineren in je interieur? Vul je reactie in onderaan dit blog

Meer inspiratie op STIJLIDEE’s Pinterest pagina:

Creëer meer sfeer, warmte en eenheid in je huis. Vraag direct een offerte aan voor een persoonlijk, onafhankelijk en professioneel STIJLIDEE Interieuradvies over indeling, kleur en styling via >> Contact

Dit blog is ontstaan op eigen initiatief van STIJLIDEE. Ik wil er graag op wijzen dat ik alleen producten aanbeveel die ik zelf selecteer, bijzonder, mooi en inspirerend vind en die bovendien passen bij de moderne, klassieke, vintage en retro stijl van STIJLIDEE en de lezers van mijn blog.

STIJLIDEE werkt in dit blog samen met affiliate partners.  

Moodboard en Tekst Credits: STIJLIDEE | Winnie Helmes-Ham

Delen op social media
Tweet about this on Twitter
Twitter
Share on LinkedIn
Linkedin
Email this to someone
email
Pin on Pinterest
Pinterest

2 reacties op “Wat doet de kleur oranje in je interieur?

  1. Voor de tijd van het jaar vind ik oranje met licht geel en groen wel erg leuk. Dit geeft namelijk al een beetje de Lente weer en gaan we in de kleuren ook al een beetje richtig de zomer. In de herfst vind ik denk ik bruin beter omdat het dan een warme sfeer uitstraalt 🙂

    • Als je oranje in je interieur wilt gebruiken dan is het een goed idee om jezelf eerst af te vragen voor welke ruimte in huis. Voor een werkkamer of studeerkamer is oranje met blauw goed te combineren(zakelijk en strak). In een woonkamer kies je eerder voor oranje met aqua en bruintinten(warm en gezellig)en in de kinderkamer past oranje goed met groen of fuchsia roze(speels en vrolijk).

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.

Wordpress Social Share Plugin powered by Ultimatelysocial