Oranje is een vrolijke, warme en aardse kleur die veel energie en een blij en optimistisch gevoel geeft. Oranje zorgt voor een algeheel gevoel van welzijn, is eetlustopwekkend en is dan ook een populaire kleur voor eetkamers, woonkamers, restaurants en cafe’s. We zien in het interieur steeds vaker de toepassing van de kleur terra-oranje, een mix tussen bruin, roze en oranje. Deze kleur zorgt voor een tijdloze en warme sfeer en kan zowel worden gecombineerd in een klassiek interieur als ook in een modern interieur.

Oranje kan goed worden gecombineerd met een koele accentkleur zodat oranje niet teveel gaat overheersen. Dit kan met paars, blauw of groen maar ook met rustige basiskleuren zoals zwart, taupe, bruin, grijs en wit. Er zijn vele soorten oranje variërend van donker naar licht, van warm naar koel, van vergrijsd naar helder en variërend van o.a. rood naar oranje, roze naar oranje en geel naar oranje.

Kenmerken kleur oranje in je interieur:

  1. Vrolijk
  2. Warm
  3. Aards
  4. Optimistisch
  5. Geeft energie
  6. Geeft een gevoel van welzijn
  7. Eetlustopwekkend
  8. Oranje is het beste te gebruiken in STIJLIDEE’s Woonstijl Modern Classic in combinatie met wit, lichtgrijs, zwart, bruin en taupe maar past ook prima in de andere woonstijlen.

Interieur Checklist

Wil je graag meer kleur in huis maar twijfel je welke kleurcombinatie het beste past? Wist je dat er wel meer dan honderd tinten oranje bestaan? Kleurspecialist Winnie helpt je graag met het selecteren van de juiste kleurcombinaties zodat er een persoonlijk, verassend en tijdloos interieur ontstaat. We houden hierbij zowel rekening met lichtval, woonstijl, meubels, gordijnen, vloerkleed en kunst. Vul nu de interieur checklist in en ontvang een vrijblijvende offerte voor een kleuradvies op maat bij je thuis. Zo ontstaat er een tijdloos en persoonlijk kleurenplan waar je zelf nooit aan gedacht zou hebben. 

Met oranje haal je een vrolijke contrastkleur in huis. Je kunt oranje heel goed toepassen als accent voor een sierkussen, plaid of kunst maar ook prima voor een bank of stoel in je eetkamer, woonkamer of werkkamer vanwege het warme en sfeervolle effect wat deze kleur uitstraalt. Oranje is een opvallende accentkleur en kun je daarom heel goed combineren met wit, grijs, taupe, bruin of zwart maar ook met een wat meer gedurfde en persoonlijke accentkleur zoals geel, roze, rood, groen, petrol, blauw, paars of turquoise.

Voorkom een miskoop

Tijdens een afspraak voor een kleuradvies bij je thuis kunnen we samen de juiste tint oranje selecteren die het beste past bij de overige elementen in je interieur. Denk hierbij aan je vloer maar ook aan je muren, deuren, meubelen, accessoires, vloerkleed en gordijnen. Door de lichtval ter plaatse te bekijken en de zonligging in het kleuradvies mee te nemen voorkom je dat je een miskoop doet. Zo kies je voor een woonkamer of keuken die op het noorden ligt nu eenmaal een wat warmere nuance als voor een kamer op het zuiden.

Oranje Interieur | STIJLIDEE Interieuradvies, Kleuradvies en Styling door Stylist, Interieurontwerper en Kleurexpert uit Utrecht

STIJLIDEE Portfolio Projecten met de kleur ORANJE | Interieuradvies, Kleuradvies, Styling en Fotografie: STIJLIDEE | Winnie Helmes-Ham

Fotografie en Tekst Credits: STIJLIDEE | Winnie Helmes-Ham

Geef een reactie

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.