Paars is een kleur die de creativiteit stimuleert en je een gevoel van vrijheid geeft. Paars verhoogt de spiritualiteit en is zowel te gebruiken in moderne en strakke interieurs als ook in de wat meer landelijke en zachte interieurs.

Paars is heel goed toe te passen in de kinderkamer, slaapkamer en werkkamer maar ook in een vergrijsde nuance in de woonkamer en eetkamer.

Tijdloze basiskleuren

Licht en vergrijsd paars zijn heel geschikt om toe te passen als tijdloze basiskleuren en kunnen prima een warm alternatief en mooi contrast bieden naast de populaire basiskleuren wit, grijs en taupe. Ben je van plan om voor een harde kleur paars te kiezen kies dan liever voor een enkele muur want als je deze kleur op alle muren toe gaat passen dan kan paars al snel iets te donker en te zwaar overkomen.

Er zijn vele soorten paars variërend van donker naar licht, van warm naar koel, van vergrijsd naar helder en variërend van roze naar paars, van grijs naar paars en van blauw naar paars.

Lees hier de beoordelingen na een STIJLIDEE Kleuradvies

Kenmerken kleur paars in je interieur:

  • Creativiteit
  • Spiritualiteit
  • Inspirerend
  • Kalmerend
  • Stimulerend
  • Luxe
  • Intelligent
  • Magie
  • Paars is het beste te gebruiken in STIJLIDEE’s Woonstijl Modern Landelijk in combinatie met wit, taupe, bruin en zwart maar past ook prima in de andere woonstijlen.

Interieur Checklist

Wil je graag meer kleur in huis maar twijfel je welke kleurcombinatie het beste past? Wist je dat er wel meer dan honderd tinten paars bestaan? Kleurspecialist Winnie helpt je graag met het selecteren van de juiste kleurcombinaties zodat er een persoonlijk, verassend en tijdloos interieur ontstaat. We houden hierbij zowel rekening met lichtval, woonstijl, meubels, gordijnen, vloerkleed en kunst. Vul nu de interieur checklist in en ontvang een vrijblijvende offerte voor een kleuradvies op maat bij je thuis. Zo ontstaat er een tijdloos en persoonlijk kleurenplan waar je zelf nooit aan gedacht zou hebben. 

Sprekende accentkleur

Met paars haal je zowel een warme als een koele sfeer in huis. Paars heeft zowel mannelijke als vrouwelijke kenmerken. Hoe meer blauw in de paarse kleur hoe koeler en hoe meer rood hoe warmer. Je kunt paars heel goed toepassen in o.a. de keuken, eetkamer en werkkamer. Paars is een sprekende accentkleur en kun je daarom heel goed combineren met wit, grijs, taupe, bruin of zwart maar ook met een wat meer gedurfde en persoonlijke accentkleur zoals geel, roze, rood, groen, petrol, blauw, oranje of turquoise.

Voorkom een miskoop

Tijdens een afspraak voor een kleuradvies bij je thuis kunnen we samen de juiste tint paars selecteren die het beste past bij de overige elementen in je interieur. Denk hierbij aan je vloer maar ook aan je muren, deuren, meubelen, accessoires, vloerkleed en gordijnen. Door de lichtval ter plaatse te bekijken en de zonligging in het kleuradvies mee te nemen voorkom je dat je een miskoop doet. Zo kies je voor een woonkamer of keuken die op het noorden ligt nu eenmaal een wat warmere nuance als voor een kamer op het zuiden.

Paars Interieur | STIJLIDEE Interieuradvies, Kleuradvies en Styling door Stylist, Interieurontwerper en Kleurexpert uit Utrecht

STIJLIDEE Portfolio Projecten met de kleur PAARS | Interieuradvies, Kleuradvies, Styling. Fotografie: STIJLIDEE | Winnie Helmes-Ham en via Opdrachtgever

Interieuradvies, Kleuradvies, Styling en Tekst Credits: STIJLIDEE | Winnie Helmes-Ham. Fotografie: STIJLIDEE | Winnie Helmes-Ham en via Opdrachtgever

Geef een reactie

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.