Paars is een kleur die de creativiteit stimuleert en je een gevoel van vrijheid geeft. Paars verhoogt de spiritualiteit en is zowel te gebruiken in moderne en strakke interieurs als ook in de wat meer landelijke en zachte interieurs.

Paars is heel goed toe te passen in de kinderkamer, slaapkamer en werkkamer maar ook in een vergrijsde nuance in de woonkamer en eetkamer.

Tijdloze basiskleuren

Licht en vergrijsd paars zijn heel geschikt om toe te passen als tijdloze basiskleuren en kunnen prima een warm alternatief en mooi contrast bieden naast de populaire basiskleuren wit, grijs en taupe. Ben je van plan om voor een harde kleur paars te kiezen kies dan liever voor een enkele muur want als je deze kleur op alle muren toe gaat passen dan kan paars al snel iets te donker en te zwaar overkomen.

Er zijn vele soorten paars variërend van donker naar licht, van warm naar koel, van vergrijsd naar helder en variërend van roze naar paars, van grijs naar paars en van blauw naar paars.

Kenmerken kleur paars in je interieur:

  • Creativiteit
  • Spiritualiteit
  • Inspirerend
  • Kalmerend
  • Stimulerend
  • Luxe
  • Intelligent
  • Magie
  • Paars is het beste te gebruiken in STIJLIDEE’s Woonstijl Modern Landelijk in combinatie met wit, taupe, bruin en zwart maar past ook prima in de andere woonstijlen. Wil je weten welke woonstijl het beste bij jouw interieur past? Ga dan naar STIJLIDEE Woonstijlen

Sprekende accentkleur

Met paars haal je zowel een warme als een koele sfeer in huis. Paars heeft zowel mannelijke als vrouwelijke kenmerken. Hoe meer blauw in de paarse kleur hoe koeler en hoe meer rood hoe warmer. Je kunt paars heel goed toepassen in o.a. de keuken, eetkamer en werkkamer. Paars is een sprekende accentkleur en kun je daarom heel goed combineren met wit, grijs, taupe, bruin of zwart maar ook met een wat meer gedurfde en persoonlijke accentkleur zoals geel, roze, rood, groen, petrol, blauw, oranje of turquoise.

De juiste tint paars

Tijdens een afspraak voor een kleuradvies bij je thuis kunnen we samen de juiste tint paars selecteren die het beste past bij de overige elementen in je interieur. Denk hierbij aan je vloer maar ook aan je muren, deuren, meubelen, accessoires, vloerkleed en gordijnen. Door de lichtval ter plaatse te bekijken en de zonligging in het kleuradvies mee te nemen voorkom je dat je een miskoop doet. Zo kies je voor een woonkamer of keuken die op het noorden ligt nu eenmaal een wat warmere nuance als voor een kamer op het zuiden.

STIJLIDEE Portfolio Projecten met de kleur PAARS | Interieuradvies, Kleuradvies, Styling. Fotografie: STIJLIDEE | Winnie Helmes-Ham en via Opdrachtgever

Wil je eerst meer inspiratie opdoen voordat je je interieur gaat veranderen? Begin dan met het maken van een moodboard en kies je meest favoriete woonstijl. Gebruik hiervoor de links naar:

Meer informatie nodig over de werking van kleur? Lees STIJLIDEE’s blogs:

Meer inspiratie nodig over kleur in interieurs? Bekijk STIJLIDEE’s Pinterest Borden:

Meer weten over STIJLIDEE’s werkwijze? Bekijk de Projecten en lees de Beoordelingen.

Ben je bezig met het inrichten en stylen van je huis en kun je wel wat hulp gebruiken bij het kiezen van kleuren voor wanden, meubelen en accessoires?

Creëer meer sfeer, warmte en eenheid in huis. Vraag vrijblijvend een offerte aan via >> Contact

Interieuradvies, Kleuradvies, Styling en Tekst Credits: STIJLIDEE | Winnie Helmes-Ham. Fotografie: STIJLIDEE | Winnie Helmes-Ham en via Opdrachtgever

Geef een reactie