De naam petrol is afgeleid van petroleum. Deze kleur is een mix tussen blauw en groen en geeft een ruimtelijk effect aan je interieur. Petrol is al een aantal jaren heel populair in de mode en in interieurs. Deze kleur zorgt voor ontspanning en geeft je heldere gedachten die je intuïtie bevorderen. Petrol geeft bovendien verkoeling en zorgt voor ontspanning.

Er zijn vele soorten petrol, variërend van donker naar licht, van warm naar koel, van vergrijsd naar helder en variërend van blauw naar turquoise en van aqua naar groen. Goed te combineren met koele ton-sur-ton kleuren zoals blauw en groen maar ook met warme contrastkleuren zoals oranje, bruin en rood. Prettige accentkleur, zorgt voor een helder contrast met andere kleuren.

Lees hier de beoordelingen na een STIJLIDEE Kleuradvies

Kenmerken kleur petrol in je interieur:

  • Diepte
  • Ruimte
  • Rustig
  • Verkoelend
  • Modern
  • Is het beste te gebruiken in STIJLIDEE’s Woonstijl Modern Industrial in combinatie met bruin, zwart en donkergrijs maar past ook prima in de andere woonstijlen.

Interieur Checklist

Wil je graag meer kleur in huis maar twijfel je welke kleurcombinatie het beste past? Wist je dat er wel meer dan honderd tinten petrol bestaan? Kleurspecialist Winnie helpt je graag met het selecteren van de juiste kleurcombinaties zodat er een persoonlijk, verassend en tijdloos interieur ontstaat. We houden hierbij zowel rekening met lichtval, woonstijl, meubels, gordijnen, vloerkleed en kunst. Vul nu de interieur checklist in en ontvang een vrijblijvende offerte voor een kleuradvies op maat bij je thuis. Zo ontstaat er een tijdloos en persoonlijk kleurenplan waar je zelf nooit aan gedacht zou hebben. 

Kalmerende werking

Met petrol haal je meteen kleur in huis. Je kunt petrol goed combineren als wandkleur in combinatie met een naturel eikenhouten vloer voor een spannend en warm contrast. Ook voor grotere meubelen zoals een hoekbank of als accentkleur op je haardpartij is de kleur petrol heel geschikt vanwege de kalmerende werking van deze kleur. Petrol is een rustige accentkleur en kun je daarom heel goed combineren met wit, grijs, taupe, bruin of zwart maar ook met een wat meer gedurfde en persoonlijke accentkleur zoals geel, rood, blauw, groen, paars, oranje, roze of turquoise.

Voorkom een miskoop

Tijdens een afspraak voor een kleuradvies bij je thuis kunnen we samen de juiste tint petroleum selecteren die het beste past bij de overige elementen in je interieur. Denk hierbij aan je vloer maar ook aan je muren, deuren, meubelen, accessoires, vloerkleed en gordijnen. Door de lichtval ter plaatse te bekijken en de zonligging in het kleuradvies mee te nemen voorkom je dat je een miskoop doet. Zo kies je voor een woonkamer of keuken die op het noorden ligt nu eenmaal een wat warmere nuance als voor een kamer op het zuiden.

Petrol Interieur | STIJLIDEE Interieuradvies, Kleuradvies en Styling door Stylist, Interieurontwerper en Kleurexpert uit Utrecht

STIJLIDEE Portfolio Projecten met de kleur PETROL | Interieuradvies, Kleuradvies, Styling en Fotografie: STIJLIDEE | Winnie Helmes-Ham en via Opdrachtgever/Makelaar

Interieuradvies, Kleuradvies, Styling, Fotografie en Tekst Credits: STIJLIDEE | Winnie Helmes-Ham

2 Replies to “Wat doet de kleur petrol in je interieur?”

  1. Goede morgen wij willen de wanden een kleur geven maar komen er niet uit Rond 3 feb komt de schilder

  2. Dank voor je reactie. Wat leuk dat de schilder binnenkort komt schilderen! Het is dan wel handig om vooraf de nieuwe kleuren te bepalen. Gaat de schilder het hele huis schilderen of alleen de woonkamer? Welke woonstijl spreekt je aan? Kies je voor licht en ruimtelijk of liever voor warmte en sfeer? Er zijn vele kleuren mogelijk, bij twijfel en keuzestress help ik graag met een kleuradvies op maat. Vraag vrijblijvend een offerte aan via info@stijlidee.nl. Met vriendelijke groet, STIJLIDEE | Winnie Helmes-Ham

Geef een reactie

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.