Een reactie plaatsen

Wat doet de kleur petrol in je interieur?

De naam petrol is afgeleid van petroleum. Deze kleur is een mix tussen blauw en groen en geeft een ruimtelijk effect aan je interieur. Petrol is al een aantal jaren heel populair in de mode en in interieurs. Deze kleur zorgt voor ontspanning en geeft je heldere gedachten die je intuïtie bevorderen. Petrol geeft bovendien verkoeling en zorgt voor ontspanning.

Er zijn vele soorten petrol, variërend van donker naar licht, van warm naar koel, van vergrijsd naar helder en variërend van blauw naar turquoise en van aqua naar groen. Goed te combineren met koele ton-sur-ton kleuren zoals blauw en groen maar ook met warme contrastkleuren zoals oranje, bruin en rood. Prettige accentkleur, zorgt voor een helder contrast met andere kleuren.

Kenmerken kleur petrol in je interieur:

  • Diepte
  • Ruimte
  • Rustig
  • Verkoelend
  • Modern
  • Is het beste te gebruiken in STIJLIDEE’s Woonstijl Modern Industrial in combinatie met bruin, zwart en donkergrijs maar past ook prima in de andere woonstijlen. Wil je weten welke woonstijl het beste bij jouw interieur past? Ga dan naar STIJLIDEE Woonstijlen

Met petrol haal je meteen kleur in huis. Je kunt petrol goed combineren als wandkleur in combinatie met een naturel eikenhouten vloer voor een spannend en warm contrast. Ook voor grotere meubelen zoals een hoekbank of als accentkleur op je haardpartij is de kleur petrol heel geschikt vanwege de kalmerende werking van deze kleur. Petrol is een rustige accentkleur en kun je daarom heel goed combineren met wit, grijs, taupe, bruin of zwart maar ook met een wat meer gedurfde en persoonlijke accentkleur zoals geel, rood, blauw, groen, paars, oranje, roze of turquoise.

Tijdens een afspraak voor een kleuradvies bij je thuis kunnen we samen de juiste tint petrol selecteren die het beste past bij de overige elementen in je interieur. Denk hierbij aan je vloer maar ook aan je muren, deuren, meubelen, accessoires, vloerkleed en gordijnen. Door de lichtval ter plaatse te bekijken en de zonligging in het kleuradvies mee te nemen voorkom je dat je een miskoop doet. Zo kies je voor een woonkamer of keuken die op het noorden ligt nu eenmaal een wat warmere nuance als voor een kamer op het zuiden.

STIJLIDEE Portfolio Projecten met de kleur PETROL | Interieuradvies, Kleuradvies, Styling en Fotografie: STIJLIDEE | Winnie Helmes-Ham en via Opdrachtgever/Makelaar

Wil je eerst meer inspiratie opdoen voordat je je interieur gaat veranderen? Begin dan met het maken van een moodboard en kies je meest favoriete woonstijl. Gebruik hiervoor de links naar:

Meer informatie nodig over de werking van kleur? Lees STIJLIDEE’s blogs:

Meer inspiratie nodig over kleur in interieurs? Bekijk STIJLIDEE’s Pinterest Borden:

Meer weten over STIJLIDEE’s werkwijze? Bekijk de Projecten en lees de Beoordelingen.

Ben je bezig met het inrichten en stylen van je huis en kun je wel wat hulp gebruiken bij het kiezen van kleuren voor wanden, meubelen en accessoires?

Creëer meer sfeer, warmte en eenheid in je huis. Vraag direct een offerte aan voor een persoonlijk, onafhankelijk en professioneel STIJLIDEE Interieuradvies over indeling, kleur en styling via >> Contact

Interieuradvies, Kleuradvies, Styling, Fotografie en Tekst Credits: STIJLIDEE | Winnie Helmes-Ham

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.

Wordpress Social Share Plugin powered by Ultimatelysocial