2 reacties

Wat doet de kleur rood in je interieur?

Rood geeft meer warmte in je huis, activeert emoties en is de oerkleur onder de kleuren. Het is de warme kleur van liefde. Als je weinig energie hebt, kan rood een nieuwe aanzet geven. Emoties die worden geassocieerd met rood zijn kracht, macht, motivatie en passie. De dominante voorkeur voor rood in een kleurenplan wijst op natuurlijk leiderschap. Een teveel aan rood kan onrustig overkomen. Mooie kleuren rood voor in je interieur zijn koraalrood, tomatenrood, Baskischrood, ossenbloedrood of wijnrood. Maar ook als je liever kiest voor wit dan zijn er zelfs wittinten met een heel klein puntje rood!

Wat doet de kleur rood in je interieur | STIJLIDEE Interieuradvies en Styling | Fotografie: via Pinterest

Moodboard: STIJLIDEE | Winnie Helmes-Ham | Fotografie: via Pinterest

Uit onderzoek is gebleken dat je geld en energie kunt besparen door je muren rood te schilderen. De kamertemperatuur lijkt in een rode ruimte namelijk enkele graden hoger voor je gevoel dan in een blauwe ruimte. Rood is zeer geschikt voor mensen die een oppepper nodig hebben, bijvoorbeeld in de werkkamer of slaapkamer. Bij mensen die van nature al vrij druk zijn zou ik de kleur rood iets matiger gebruiken in het interieur.

Met welke kleur vind jij rood het mooiste combineren in je interieur? Vul je reactie in onderaan dit blog

Meer inspiratie op STIJLIDEE’s Pinterest pagina:

Creëer meer sfeer, warmte en eenheid in je huis. Vraag direct een offerte aan voor een persoonlijk, onafhankelijk en professioneel STIJLIDEE Interieuradvies over indeling, kleur en styling via >> Contact

Dit blog is ontstaan op eigen initiatief van STIJLIDEE. Ik wil er graag op wijzen dat ik alleen producten aanbeveel die ik zelf selecteer, bijzonder, mooi en inspirerend vind en die bovendien passen bij de moderne, klassieke, vintage en retro stijl van STIJLIDEE en de lezers van mijn blog.

Moodboard en Tekst Credits: STIJLIDEE | Winnie Helmes-Ham

Delen op social media
Tweet about this on Twitter
Twitter
Share on LinkedIn
Linkedin
Email this to someone
email
Pin on Pinterest
Pinterest

2 reacties op “Wat doet de kleur rood in je interieur?

  1. Okergeel past heel mooi bij rood

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.

Wordpress Social Share Plugin powered by Ultimatelysocial