De kleur rood is de kleur van de liefde, passie en hartstocht. Van deze kleur heb je het gelijk wat warmer in een koude ruimte. Rood is een opvallende en activerende kleur die goed gebruikt kan worden in interieurs die ondanks het gebruik van andere kleuren nog net ietsje te rustig of te saai zijn.

Dynamiek

Vaak is een klein accent rood al voldoende om een interieur wat meer dynamiek te geven. Rood kan overheersen als je teveel rood gebruikt. Rood voelt warm en is goed te gebruiken als opvallende accentkleur met andere accentkleuren zoals blauw en groen maar kan ook prima worden gecombineerd met rustige basiskleuren zoals zwart, taupe, bruin, grijs en wit.

Er zijn vele soorten rood variërend van donker naar licht, van warm naar koel, van vergrijsd naar helder en variërend van o.a. oranje naar rood, roze naar rood en paars naar rood.

Kenmerken kleur rood in je interieur:

  1. Liefde
  2. Passie
  3. Hartstocht
  4. Warm
  5. Activerend
  6. Opvallend
  7. Rood is het beste te gebruiken in STIJLIDEE’s Woonstijl Modern Design in combinatie met wit, lichtgrijs, zwart, bruin en taupe maar past ook prima in de andere woonstijlen.

Interieur Checklist

Wil je graag meer kleur in huis maar twijfel je welke kleurcombinatie het beste past? Wist je dat er wel meer dan honderd tinten petrol bestaan? Kleurspecialist Winnie helpt je graag met het selecteren van de juiste kleurcombinaties zodat er een persoonlijk, verassend en tijdloos interieur ontstaat. We houden hierbij zowel rekening met lichtval, woonstijl, meubels, gordijnen, vloerkleed en kunst. Vul nu de interieur checklist in en ontvang een vrijblijvende offerte voor een kleuradvies op maat bij je thuis. Zo ontstaat er een tijdloos en persoonlijk kleurenplan waar je zelf nooit aan gedacht zou hebben. 

Warme accentkleur

Met rood haal je een opvallende contrastkleur in huis. Je kunt rood heel goed toepassen als accent voor een fauteuil, stoel of muur in o.a. de eetkamer, woonkamer en werkkamer vanwege het warme en sfeervolle effect wat deze kleur uitstraalt. Rood is een opvallende accentkleur en kun je daarom heel goed combineren met wit, grijs, taupe, bruin of zwart maar ook met een wat meer gedurfde en persoonlijke accentkleur zoals geel, roze, groen, petrol, blauw, paars, oranje of turquoise.

Voorkom een miskoop

Tijdens een afspraak voor een kleuradvies bij je thuis kunnen we samen de juiste tint rood selecteren die het beste past bij de overige elementen in je interieur. Denk hierbij aan je vloer maar ook aan je muren, deuren, meubelen, accessoires, vloerkleed en gordijnen. Door de lichtval ter plaatse te bekijken en de zonligging in het kleuradvies mee te nemen voorkom je dat je een miskoop doet. Zo kies je voor een woonkamer of keuken die op het noorden ligt nu eenmaal een wat warmere nuance als voor een kamer op het zuiden.

Rood Interieur | STIJLIDEE Interieuradvies, Kleuradvies en Styling door Stylist, Interieurontwerper en Kleurexpert uit Utrecht

STIJLIDEE Portfolio Projecten met de kleur ROOD | Interieuradvies, Kleuradvies, Styling en Fotografie: STIJLIDEE | Winnie Helmes-Ham

Fotografie en Tekst Credits: STIJLIDEE | Winnie Helmes-Ham

Geef een reactie

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.