Roze is een warme en zachte kleur waarmee je een vrouwelijke sfeer in je interieur brengt. Licht en vergrijsd poederroze en het natuurlijke terra roze zijn heel geschikt om toe te passen als tijdloze basiskleuren en kunnen prima een warm alternatief en mooi contrast bieden naast de populaire basiskleuren wit, grijs en taupe. Ben je van plan om voor een harde kleur roze te kiezen zoals fuchsia roze kies dan liever voor een enkele muur want als je deze kleur op alle muren toe gaat passen dan kan roze erg gaan overheersen.

Er zijn vele soorten roze variërend van donker naar licht, van warm naar koel, van vergrijsd naar helder en variërend van roze naar rood, van roze naar oranje en van roze naar grijs.

Kenmerken kleur roze in je interieur:

  1. Verzachtend
  2. Vrouwelijk effect
  3. Kalmerend
  4. Verzorgend
  5. Medeleven
  6. Bescheiden
  7. Vriendelijk
  8. Roze is het beste te gebruiken in STIJLIDEE’s Woonstijl Modern Country in combinatie met wit, taupe, blauw en groen maar past ook prima in de andere woonstijlen. Wil je weten welke woonstijl het beste bij jouw interieur past? Ga dan naar STIJLIDEE Woonstijlen

Interieur Checklist

Wil je graag meer kleur in huis maar twijfel je welke kleurcombinatie het beste past? Wist je dat er wel meer dan honderd tinten roze bestaan? Kleurspecialist Winnie helpt je graag met het selecteren van de juiste kleurcombinaties zodat er een persoonlijk, verassend en tijdloos interieur ontstaat. We houden hierbij zowel rekening met lichtval, woonstijl, meubels, gordijnen, vloerkleed en kunst. Vul nu de interieur checklist in en ontvang een vrijblijvende offerte voor een kleuradvies op maat bij je thuis. Zo ontstaat er een tijdloos en persoonlijk kleurenplan waar je zelf nooit aan gedacht zou hebben. 

Zachtheid in huis

Met roze haal je zachtheid in huis. Je kunt roze heel goed toepassen in o.a. de babykamer, kinderkamer, slaapkamer, eetkamer en woonkamer vanwege het warme en sfeervolle effect wat deze kleur uitstraalt. Roze is een bijzondere accentkleur en kun je daarom heel goed combineren met wit, grijs, taupe, bruin of zwart maar ook met een wat meer gedurfde en persoonlijke accentkleur zoals geel, rood, groen, petrol, blauw, paars, oranje of turquoise.

Voorkom een miskoop

Tijdens een afspraak voor een kleuradvies bij je thuis kunnen we samen de juiste tint roze selecteren die het beste past bij de overige elementen in je interieur. Denk hierbij aan je vloer maar ook aan je muren, deuren, meubelen, accessoires, vloerkleed en gordijnen. Door de lichtval ter plaatse te bekijken en de zonligging in het kleuradvies mee te nemen voorkom je dat je een miskoop doet. Zo kies je voor een woonkamer of keuken die op het noorden ligt nu eenmaal een wat warmere nuance als voor een kamer op het zuiden.

Roze Interieur | STIJLIDEE Interieuradvies, Kleuradvies en Styling door Stylist, Interieurontwerper en Kleurexpert uit Utrecht

STIJLIDEE Portfolio Projecten met de kleur ROZE | Interieuradvies, Kleuradvies, Styling en Fotografie: STIJLIDEE | Winnie Helmes-Ham

Interieuradvies, Kleuradvies, Styling, Fotografie en Tekst Credits: STIJLIDEE | Winnie Helmes-Ham

Geef een reactie

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.