De kleur taupe komt uit het Frans en spreek je uit als ‘toop’. Deze kleur wordt ook wel leverkleur of greige genoemd en is een natuurlijke, tijdloze en warme kleur tussen grijs en bruin in.

Er zijn vele soorten taupe, variërend van donker naar licht, van warm naar koel, van vergrijsd naar helder en in de kleuren roze, beige, groen, purper, zand, lila, mauve en paars taupe.

Kenmerken kleur taupe

  • Warm en tijdloos
  • Neutrale basiskleur
  • Goed te combineren met alle kleuren
  • Is het beste te gebruiken in STIJLIDEE’s Woonstijl Modern Country in combinatie met wit, grijs en bruin maar past ook prima in de andere woonstijlen.
  • Interieur Checklist
  • Wil je graag meer kleur in huis maar twijfel je welke kleurcombinatie het beste past? Wist je dat er wel meer dan honderd tinten taupe bestaan? Kleurspecialist Winnie helpt je graag met het selecteren van de juiste kleurcombinaties zodat er een persoonlijk, verassend en tijdloos interieur ontstaat. We houden hierbij zowel rekening met lichtval, woonstijl, meubels, gordijnen, vloerkleed en kunst.

Wil je ook graag een interieur met de kleur taupe en kun je wel wat kleuradvies gebruiken? Vul de Interieur Checklist in en ontvang vrijblijvend een offerte op maat

Taupe Interieur | STIJLIDEE Interieuradvies, Kleuradvies en Styling door Stylist, Interieurontwerper en Kleurexpert uit Utrecht
Waarom de kleur taupe tijdloos en populair is in een jaren 30 huis | STIJLIDEE Interieuradvies, Kleuradvies en Styling

Neutrale basis

Vanaf dag 1 dat ik begon met het geven van kleuradviezen voor interieurs aan particuliere opdrachtgevers en bedrijven bleek taupe een zeer goed te combineren kleur. Dit komt omdat taupe een neutrale en tijdloze basiskleur is en daardoor heel goed kan combineren met wit, grijs en zwart maar ook met een gedurfde en persoonlijke accentkleur zoals geel, rood, blauw, groen, paars, oranje, roze, turquoise of petrol.

Voorkom een miskoop

Tijdens een afspraak voor een kleuradvies bij je thuis kunnen we samen de juiste tint taupe selecteren die het beste past bij de overige elementen in je interieur. Denk hierbij aan je vloer maar ook aan je muren, deuren, meubelen, accessoires, vloerkleed en gordijnen. Door de lichtval ter plaatse te bekijken en de zonligging in het kleuradvies mee te nemen voorkom je dat je een miskoop doet. Zo kies je voor een woonkamer of keuken die op het noorden ligt nu eenmaal een wat warmere nuance als voor een kamer op het zuiden.

STIJLIDEE Portfolio Projecten met de kleur TAUPE | Interieuradvies, Kleuradvies, Styling en Fotografie: STIJLIDEE | Winnie Helmes-Ham

Wil je eerst meer inspiratie opdoen voordat je je interieur gaat veranderen? Begin dan met het maken van een moodboard en kies je meest favoriete woonstijl.

Interieuradvies, Kleuradvies, Styling, Fotografie en Tekst Credits: STIJLIDEE | Winnie Helmes-Ham

Geef een reactie

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.