6 reacties

Wat doet de kleur wit in je interieur?

De meest gebruikte kleur in Nederland is wit RAL 9010. Dat komt niet alleen omdat de meeste bouwmarkten, verfspeciaalzaken en schildersbedrijven daar zoveel verfemmers van hebben ingekocht maar ook omdat de meeste mensen bang zijn voor een persoonlijk en bijzonder kleuraccent in hun interieur.

Het is naar mijn idee een gemiste kans dat er niet gekozen wordt voor bijzondere tinten wit of eventueel een combinatie van verschillende wittinten in een ruimte die een spannend contrast met elkaar aan gaan. Naast de standaard RAL 9010 is er veel keus in andere wittinten: van spierwit tot roomwit, eierschaal wit, melkwit of sneeuwwit. En iedere wit heeft weer zijn eigen specifieke kleurkenmerken en ruimtelijke werking.

Wat doet de kleur wit in je interieur | STIJLIDEE Interieuradvies en Styling | Fotografie: via Pinterest

Moodboard: STIJLIDEE | Winnie Helmes-Ham | Fotografie: via Pinterest

Waarom zijn we nu zo dol op wit? Wit wordt gezien als de kleur van de reinheid en zuiverheid. Wit heeft een neutraliserende werking: geplaatst tussen felle kleuren laat het de werking van deze kleuren onaangetast. Enerzijds geeft wit een welkom gevoel. Anderzijds kan teveel wit een doods en kil gevoel geven.

Op bovenstaande foto zien we dat de donkere houten vloer een mooi contrast geeft met de helderwitte paneeldeuren, het ornamentenplafond, de wit marmeren schouw en de wit gestoffeerde hoekbank. Als je goed kijkt zie je dat alle tinten wit net even anders zijn maar heel goed met elkaar combineren. Hierdoor wordt er een stijlvol en bijzonder interieur gecreëerd. Als de vloer ook wit was geverfd dan was het totale interieur wel een stukje saaier zijn geweest. Prima als je daarvoor kiest want het is nu juist zo leuk om een interieur te maken wat helemaal bij jou past!

Met welke kleur vind jij wit het mooiste combineren in je interieur? Vul je reactie in onderaan dit blog

Meer inspiratie op STIJLIDEE’s Pinterest site

Creëer meer sfeer, warmte en eenheid in je huis. Vraag direct een offerte aan voor een persoonlijk, onafhankelijk en professioneel STIJLIDEE Interieuradvies over indeling, kleur en styling via >> Contact

Dit blog is ontstaan op eigen initiatief van STIJLIDEE. Ik wil er graag op wijzen dat ik alleen producten aanbeveel die ik zelf selecteer, bijzonder, mooi en inspirerend vind en die bovendien passen bij de moderne, klassieke, vintage en retro stijl van STIJLIDEE en de lezers van mijn blog.

Moodboard en Tekst Credits: STIJLIDEE | Winnie Helmes-Ham

Delen op social media
Tweet about this on Twitter
Twitter
Share on LinkedIn
Linkedin
Email this to someone
email
Pin on Pinterest
Pinterest

6 reacties op “Wat doet de kleur wit in je interieur?

  1. Kan iemand mij aan het Ral nummer van eierschaal wit helpen of aangeven van welke fabrikant/lijn deze wit is.

    • Beste Frank, Bedankt voor je reactie. Wat leuk dat je je kamer in eierschaal wit wilt schilderen! Omdat een kippenei vele verschillende kleuren kan hebben is er geen eenduidig antwoord op je vraag. Vele fabrikanten hebben deze kleur in hun collecties. De belangrijkste vraag is welke kleur wit het beste bij je interieur past en welke het mooiste past bij je meubelen, vloer etc. Hier alvast een impressie van kleuren eierschaal wit >> http://en.wikipedia.org/wiki/Eggshell_(color) Tijdens een kleuradvies aan huis kan ik je tientallen wittinten tonen en een selectie maken welke kleur het beste in jouw interieur past. Ik help je graag!
      Groetjes en fijne avond, Winnie

  2. Ik ben het helemaal met je eens! In mijn beleving blijft wit wél de hoofdkleur voor wanden en plafonds, maar accenten zijn erg goed. Zelfs als het verschillende wit accenten zijn!

    • Ik zie wel de laatste tijd een duidelijke verschuiving van het warme roomwitte standaard RAL 9010 naar meer helderwitte kleuren als hoofdkleur voor wanden en plafonds. Vooral de witten met een puntje geel en groen zijn erg mooi. Zo haal je buiten meer naar binnen in je huis.

  3. Ik zou graag een muur heel wit schilderen en de andere muren eierschaal wit kan je mij advies geven als dat zou passen?

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.

Wordpress Social Share Plugin powered by Ultimatelysocial