Wit is de meest gekozen basiskleur in Nederland: ruim 70% van alle mensen verft de basismuren, deuren, deurkozijnen, plinten en het plafond in warmwit RAL 9010, helder wit RAL 9016 of RAL 9003. Wit geeft een licht, helder en ruimtelijk effect. Witte muren zijn neutraal en als een blanco canvas waar alle kleuren mee kunnen worden gecombineerd. Wit maakt andere kleuren iets levendiger.

Er zijn vele soorten wit, variërend van donker naar licht, van warm naar koel, van vergrijsd naar helder en variërend van o.a. geel naar wit, roze naar wit en bruin naar wit.

Kenmerken kleur wit in je interieur:

  • Ruimtelijk
  • Neutraal
  • Onopvallend
  • Helder
  • Onbenaderbaar
  • Mysterieus
  • Wit is het beste te gebruiken in STIJLIDEE’s Woonstijl Modern Design in combinatie met wit, taupe, en lichtgrijs maar past ook prima in de andere woonstijlen.

Interieur Checklist

Wil je graag meer kleur in huis maar twijfel je welke kleurcombinatie het beste past? Wist je dat er wel meer dan honderd tinten wit bestaan? Kleurspecialist Winnie helpt je graag met het selecteren van de juiste kleurcombinaties zodat er een persoonlijk, verassend en tijdloos interieur ontstaat. We houden hierbij zowel rekening met lichtval, woonstijl, meubels, gordijnen, vloerkleed en kunst. Vul nu de interieur checklist in en ontvang een vrijblijvende offerte voor een kleuradvies op maat bij je thuis. Zo ontstaat er een tijdloos en persoonlijk kleurenplan waar je zelf nooit aan gedacht zou hebben. 

Met wit haal je ruimte en licht in huis. Je kunt wit heel goed toepassen in o.a. de hal, badkamer, woonkamer, eetkamer, werkkamer en keuken vanwege het neutrale effect waardoor je andere kleuren goed kunt combineren. Wit is een neutrale kleur en kun je daarom heel goed combineren met grijs, taupe, bruin of zwart maar ook met een wat meer gedurfde en persoonlijke accentkleur zoals geel, rood, groen, petrol, blauw, paars, oranje, roze of turquoise.

Voorkom een miskoop

Tijdens een afspraak voor een kleuradvies bij je thuis kunnen we samen de juiste tint wit selecteren die het beste past bij de overige elementen in je interieur. Denk hierbij aan je vloer maar ook aan je muren, deuren, meubelen, accessoires, vloerkleed en gordijnen. Door de lichtval ter plaatse te bekijken en de zonligging in het kleuradvies mee te nemen voorkom je dat je een miskoop doet. Zo kies je voor een woonkamer of keuken die op het noorden ligt nu eenmaal een wat warmere nuance als voor een kamer op het zuiden.

Wit Interieur | STIJLIDEE Interieuradvies, Kleuradvies en Styling door Stylist, Interieurontwerper en Kleurexpert uit Utrecht

STIJLIDEE Portfolio Projecten met de kleur WIT | Interieuradvies, Kleuradvies, Styling en Fotografie: STIJLIDEE | Winnie Helmes-Ham

Interieuradvies, Kleuradvies, Styling, Fotografie en Tekst Credits: STIJLIDEE | Winnie Helmes-Ham

Geef een reactie

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.