Nu de zomervakantie in de regio Utrecht is begonnen gaan veel mensen plannen maken om te verhuizen of te verbouwen. Het selecteren, kopen en (laten) leggen van een nieuwe vloer is dan een logische vervolgstap. Je vloer is namelijk de basis van de rest van je interieur.

Je kunt nog zo’n mooie nieuwe inrichting, meubelen en gordijnen kopen maar met de verkeerde vloer krijg je nooit de sfeer die je voor ogen hebt! Ik maak tijdens mijn werk als interieurontwerper en stylist helaas regelmatig mee dat mensen een nieuw huis kopen of al langere tijd in hun nieuwe huis wonen maar de vloer in het geheel niet bij hun woonstijl en smaak vinden passen en het toch maar zo laten, zo jammer!

Ga je starten met het (opnieuw) inrichten van je huis dan is het een goed idee om de vloer aan te passen naar je gewenste woonstijl. Ben je dol op de Moderne, Landelijke of Scandinavische woonstijl dan kun je het beste kiezen voor een lichte, white wash of naturel eikenhouten vloer. Dit geeft je interieur een lichte en ruimtelijke sfeer. Past de Klassieke, Industriële, Landelijke of Bohemian woonstijl beter bij je dan kun je beter een donkergrijze, donkerbruine of zelfs zwarte vloer overwegen. Een donkere vloer geeft je interieur juist een warme en gezellige sfeer.

Welke nieuwe vloer is het meest duurzaam in je huis?
Fotografie: Maksim Goncharenok

Indien je vloer niet naar wens is laat je dan goed informeren over de alternatieve mogelijkheden. Zo kan een originele parketvloer of visgraatvloer vaak prima licht worden opgeschuurd en worden behandeld met een olie, lak of beits in een mooie geselecteerde kleur naar keus.

Welke nieuwe vloer is het meest duurzaam in je huis?
Fotografie: STIJLIDEE | Winnie Helmes-Ham

Het is wel belangrijk om eerst je vloer duurzaam te laten isoleren en vloerverwarming te overwegen voor een aangenaam comfort. Diverse soorten houten vloeren zijn prima te combineren met vloerverwarming. Voor een optimaal gebruiksgemak en een onderhoudsvrije keus is in een modern appartement of nieuwbouwwoning een gietvloer, tegelvloer of pvc vloer een goede keus >> pvc vloeren bekijken

Welke nieuwe vloer is het meest duurzaam in je huis?
Fotografie: Elena Kloppenburg

Heb je een wat ouder huis en een landelijke of klassieke smaak dan past een parketvloer wellicht beter bij je woonstijl >> klik hier voor parket

Vraag jezelf af welke vloeren je wilt vervangen: betreft het alleen de vloer in de woonkamer of wil je meer eenheid en een ruimtelijker effect waardoor de nieuwe vloer over de gehele verdieping kan komen te liggen?

De meest duurzame keus is om je huis zo in te richten dat de bestaande vloer goed bij de rest van je interieur zal passen. Wellicht kun je de vloer makkelijk laten omkleuren door een professioneel vloerenbedrijf. Kies bij het kopen van een nieuwe duurzame vloer voor een hoge kwaliteit. Hierdoor kan de vloer zo lang mogelijk blijven liggen en desgewenst na een nieuwe behandeling weer jaren mee gaan.

Ook als je je huis wilt verkopen is het belangrijk dat je vloer er goed uit ziet! Tijdens een verkoopstyling advies op maat ontvang je diverse tips die zullen leiden tot een vlotte verkoop van je woning tegen een mooie prijs.

Heb je hulp nodig bij het selecteren van de juiste en meest duurzame vloer bij de rest van je interieur? Ik help je graag! Tijdens een persoonlijk interieuradvies op maat bekijken we samen welke vloer het beste past bij jouw interieur, meubelen en woonstijl. Dit kunnen we combineren tijdens een STIJLIDEE Basisadvies bij je thuis waarin we een interieurontwerp maken inclusief indeling, kleurenplan en schets op schaal.

Meer inspiratie opdoen? Kijk op STIJLIDEE’s Pinterest Board:

Creëer meer sfeer, warmte en eenheid in je huis. Vraag direct een offerte aan voor een persoonlijk, onafhankelijk en professioneel STIJLIDEE Interieuradvies over indeling, kleur en styling via >> Contact

Dit blog is ontstaan op eigen initiatief van STIJLIDEE. Ik wil er graag op wijzen dat ik alleen bedrijven aanbeveel die ik zelf selecteer, bijzonder, mooi en inspirerend vind en die bovendien passen bij de moderne, klassieke, vintage en retro stijl van STIJLIDEE en de lezers van mijn blog. 

Fotografie: Foto 1: Maksim Goncharenok, Foto 2: STIJLIDEE, Foto 3: Elena Kloppenburg | Tekst Credits: STIJLIDEE | Winnie Helmes-Ham

Geef een reactie

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.