Duurzame en gerecyclede materialen

Vorige week bezocht ik de vakbeurs Material District in Utrecht. Voorgaande jaren werd deze beurs ook regelmatig gecombineerd met de beurs Architect@Work zoals te zien is in mijn blogs hierover:

Wooninspiratie op … Najaarsbeurs Architect@Work(1) en Wooninspiratie op Najaarsbeurs Architect@Work(2)

Dit keer bezocht ik de beurs voor het eerst in de Werkspoorkathedraal in Utrecht. Op deze beurs voor architecten, interieurontwerpers, stylisten en andere vakmensen in de interieurbranche waren veel nieuwe, duurzame en gerecyclede materialen te zien voor de inrichting van het interieur. Zo was er veel aandacht voor vloeren, wanden, tegels, meubelstoffen, gordijnen, vloerkleden en decoratieve en akoestische wandpanelen.

Wooninspiratie op ... Voorjaarsbeurs MaterialDistrict | Werkspoorkathedraal Utrecht | Fotografie: STIJLIDEE Interieuradvies, Kleuradvies en Styling
Werkspoorkathedraal in Utrecht
Wooninspiratie op ... Voorjaarsbeurs MaterialDistrict | Werkspoorkathedraal Utrecht | Fotografie: STIJLIDEE Interieuradvies, Kleuradvies en Styling

Industriële Fabriekshallen

De Werkspoorkathedraal is een evenementenlocatie in een stoere en industriële sfeer waarin de verschillende fabrikanten hun producten op een stijlvolle manier presenteerden. Door de enorme hoogte en het royale daglicht heeft de Werkspoorkathedraal een bijzondere en ruimtelijke uitstraling. Voorheen werden de enorme fabriekshallen gebruikt voor de productie van treinen en bruggen en het verwerken van staal. Sinds 2015 zijn de fabriekshallen gerenoveerd waardoor er nu een unieke ruimte is ontstaan middenin een historisch terrein dat continu in ontwikkeling is.

Innovatieve en bijzondere materialen voor vloeren en wanden

De MaterialDistrict beurs kenmerkt zich door een bijzondere lay-out waardoor er een informele sfeer ontstaat. In compacte stands worden de meest innovatieve materialen voor vloeren en wanden gepresenteerd.

Een persoonlijk en up-to-date STIJLIDEE Interieuradvies met de nieuwste materialen

Tijdens mijn bezoek aan de diverse stands was er voldoende gelegenheid om de standhouders te spreken en te informeren naar de nieuwste materialen zodat ik weer helemaal up-to-date ben voor mijn volgende STIJLIDEE Projecten. Zo geef ik je graag een interieuradvies op maat met de nieuwste, duurzame, gerecyclede en/of meest innovatieve en bijzondere materialen voor de inrichting en styling van je nieuwe interieur.

Materiaaltrends Voorjaar 2023:

De materiaaltrends voor dit voorjaar zijn duurzaamheid, hergebruik en recycling, We zien slimme toepassingen van afvalmaterialen. Ook klimaatneutrale materialen zijn steeds vaker beschikbaar in nieuwe producten om je interieur mee in te richten.

Natuurlijke materialen als schelpen worden gebruikt in nieuwe producten voor vloeren en wanden. Verder zien we gemarmerde, ambachtelijke en handgemaakte dessins.

Qua kleuren voor vloeren en wanden zien we natuurlijke tinten in licht en donker hout, grijs, taupe, beige, bruin en zand. Verder zien we o.a.:

Wooninspiratie op ... Voorjaarsbeurs MaterialDistrict | Werkspoorkathedraal Utrecht | Fotografie: STIJLIDEE Interieuradvies, Kleuradvies en Styling

Bekijk hier mijn impressie van de beurs MaterialDistrict:

Fotografie: STIJLIDEE | Winnie Helmes-Ham

Als onafhankelijk stylist en interieurontwerper geef ik je graag interieuradvies op maat. Hiermee kunnen we stap voor stap je droominterieur realiseren. We kunnen samen een persoonlijke en stijlvolle selectie maken uit o.a.:

  • Zitmeubelen
  • Behang & Verf
  • Gordijnen
  • Tafels & Kasten
  • Verlichting
  • Vloerkleden

Geef een reactie

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.