Een reactie plaatsen

Wooninspiratie opdoen? Een nieuw interieur begint met het maken van een moodboard

Een nieuw interieur begint met het maken van een moodboard. Een digitaal moodboard kun je stap voor stap zelf maken met Pinterest.

Pinterest is een virtueel moodboard voor inspirerende foto’s en video’s. Ga je binnenkort verhuizen, verbouwen of heb je plannen om je interieur te veranderen? Dan is Pinterest een ideaal hulpmiddel! Bij voorkeur maak je voor iedere kamer in je huis een apart moodboard zodat al je ideeën visueel en overzichtelijk per onderwerp kunnen worden opgeslagen. Denk hierbij niet alleen aan ideeën voor je woonkamer maar ook aan kleurcombinaties, vloeren en gordijnen.

Als stylist en interieurontwerper gebruik ik Pinterest regelmatig om inspiratie over interieurstyling op te doen maar ook om mijn interieurprojecten met anderen te delen zodat ik anderen kan inspireren. Zo kun je binnen één oogopslag zien wat mijn stijl is en wat ik zelf mooi vindt. Ook kun je DIY ideeën, producten en materialen van fabrikanten, woonwinkels en creatieve meubelontwerpers volgen.

Ga naar STIJLIDEE’s Pinterest Pagina en doe inspiratie op.

STIJLIDEE Moodboards | STIJLIDEE Interieuradvies, Kleuradvies en Styling

Heb je inmiddels al een moodboard gemaakt maar vind je het toch nog lastig om de vertaalslag te maken naar een plan van aanpak voor je eigen interieur? Ik deel graag enkele tips.

  • BASIS: Begin bij de basis zoals de keus in vloer en wand en de belangrijkste meubelen zoals je bank en je bed
  • KLEUR: Door goed naar je verzamelde foto’s te kijken kun je je favoriete kleuren afleiden en hiermee een vertaalslag naar je interieur te maken. Met kleur kun je contrasteren of camoufleren dus let goed op waar je een accent aan wilt brengen en waar je het rustig wilt houden. Gebruik maximaal 3 accentkleuren en 2 basiskleuren in dezelfde kamer.
  • STYLING: Welke accessoires spreken je aan? Kijk goed naar de materialen. Kies je voor hout, glas of metaal? Zo kun je gericht gaan shoppen. Vind je het lastig om de puntjes op de i te zetten? Ik help je graag met shoppingadvies op maat waarbij we de juiste winkels, fabrikanten en leveranciers selecteren die de meubelen verkopen die het beste passen bij jouw woonstijl.

Creëer meer sfeer, warmte en eenheid in je huis. Vraag direct een offerte aan voor een persoonlijk, onafhankelijk en professioneel STIJLIDEE Interieuradvies over indeling, kleur en styling via >> Contact

Lees ook mijn andere blog Volg STIJLIDEE nu ook op Pinterest! Zo blijf je altijd op de hoogte van de nieuwste kleurtrends, interieurprojecten en wooninspiratie.

Tekst Credits: STIJLIDEE | Winnie Helmes-Ham

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.

Wordpress Social Share Plugin powered by Ultimatelysocial