2 reacties

YIPPIE! Ik doe mee aan de eerste Workshop Styling & Fotografie van Mademoiselle Poirot!

Vorige week mocht ik als een van de tien gelukkige (interieur) stylisten en lifestyle bloggers deelnemen aan de eerste Workshop Styling & Fotografie van Mademoiselle Poirot!

Ik volg Mademoiselle Poirot al geruime tijd op haar website en op Instagram waar ze de mooiste styling, food en interieurfoto’s deelt in een unieke stijl. Als Franse expat woont ze in Londen en omdat haar styling heel toonaangevend is wilde ik graag meer weten over haar werkwijze. Via collega stylist, interieurontwerper en blogger Iris Havekes van C-More Interieuradvies.Blogspot.com hoorde ik over Carole’s eerste styling en fotografie workshop welke gehouden zou worden in een herenhuis aan de Wittevrouwensingel in Utrecht.

Bekijk hier de foto’s en de composities van vignette styling en flat lay styling die ik maakte tijdens de workshop van Carole Poirot:

YIPPIE! Ik doe mee aan de eerste Workshop Styling & Fotografie van Mademoiselle Poirot! Styling: Carole Poirot | Fotografie: STIJLIDEE | Winnie Helmes-Ham

YIPPIE! Ik doe mee aan de eerste Workshop Styling & Fotografie van Mademoiselle Poirot! Styling: Carole Poirot | Fotografie: STIJLIDEE | Winnie Helmes-Ham

YIPPIE! Ik doe mee aan de eerste Workshop Styling & Fotografie van Mademoiselle Poirot! Styling: Carole Poirot | Fotografie: STIJLIDEE | Winnie Helmes-Ham

Styling: Mademoiselle Poirot | Fotografie: STIJLIDEE | Winnie Helmes-Ham

De workshop begon met uitleg van Carole over vignette styling. Dit is eigenlijk een soort stilleven waarbij de opbouw ontstaat door van achter naar voren te werken en van buiten naar binnen. Het centrale middelpunt is hierbij beeldbepalend. Vervolgens gingen we zelf aan de slag met onze eigen vignette styling. Hiervoor gebruikten we de props(accessoires) van Carole en vulden deze aan met zelf meegebrachte accessoires.

Hierna kregen we uitleg over flat lay styling. Bij flat lay styling is het handig als je een compositie plat op de grond samenstelt op een mooie ondergrond. Ik gebruikte hiervoor o.a. mijn zelf meegebrachte plaid. Zo kun je mooi een foto van bovenaf nemen. Hierna mochten we gaan oefenen met fotografie: zowel in detail als in een overzicht.

YIPPIE! Ik doe mee aan de eerste Workshop Styling & Fotografie van Mademoiselle Poirot! Styling en Fotografie: STIJLIDEE | Winnie Helmes-Ham

YIPPIE! Ik doe mee aan de eerste Workshop Styling & Fotografie van Mademoiselle Poirot! Styling en Fotografie: STIJLIDEE | Winnie Helmes-Ham

YIPPIE! Ik doe mee aan de eerste Workshop Styling & Fotografie van Mademoiselle Poirot! Styling en Fotografie: STIJLIDEE | Winnie Helmes-Ham

In de eerste vignette styling werkte ik samen met Elvan Haartsen. We kozen voor een compositie van woonaccessoires in het thema Zee en combineerden een schilderij met koraal en zeeblauwe accessoires. Ik gebruikte mijn taartplateau van Dille & Kamille voor de styling van mijn schelpen.

YIPPIE! Ik doe mee aan de eerste Workshop Styling & Fotografie van Mademoiselle Poirot! Styling en Fotografie: STIJLIDEE | Winnie Helmes-Ham

YIPPIE! Ik doe mee aan de eerste Workshop Styling & Fotografie van Mademoiselle Poirot! Styling en Fotografie: STIJLIDEE | Winnie Helmes-Ham

YIPPIE! Ik doe mee aan de eerste Workshop Styling & Fotografie van Mademoiselle Poirot! Styling en Fotografie: STIJLIDEE | Winnie Helmes-Ham

YIPPIE! Ik doe mee aan de eerste Workshop Styling & Fotografie van Mademoiselle Poirot! Styling en Fotografie: STIJLIDEE | Winnie Helmes-Ham

Vervolgens gingen we aan de slag met een nieuwe vignette styling. We kozen het thema Thee met Chocolade Cake. We combineerden een chocolade cake, theekopjes en een theepot.

YIPPIE! Ik doe mee aan de eerste Workshop Styling & Fotografie van Mademoiselle Poirot! Styling en Fotografie: STIJLIDEE | Winnie Helmes-Ham

YIPPIE! Ik doe mee aan de eerste Workshop Styling & Fotografie van Mademoiselle Poirot! Styling en Fotografie: STIJLIDEE | Winnie Helmes-Ham

YIPPIE! Ik doe mee aan de eerste Workshop Styling & Fotografie van Mademoiselle Poirot! Styling en Fotografie: STIJLIDEE | Winnie Helmes-Ham

Hierna maakte ik een eigen opbouw voor de flat lay styling. Ik koos voor het thema Ambachtelijk en combineerde een vintage fotocamera met mode illustraties en scharen.

YIPPIE! Ik doe mee aan de eerste Workshop Styling & Fotografie van Mademoiselle Poirot! Styling en Fotografie: STIJLIDEE | Winnie Helmes-Ham

Vervolgens koos ik voor het thema Natuur. Hiervoor combineerde ik schelpen, stenen en vlinders. Thuis ging ik aan de slag met de ingrediënten uit mijn goody bag en mijn eigen accessoires. Zo combineerde ik mijn glazen vazen van HK Living, mijn theeservies van Habitat en mijn nieuwe Iphone hoesje Mesh met geometrisch motief in vrolijke kleuren van Shop4hoesjes

YIPPIE! Ik doe mee aan de eerste Workshop Styling & Fotografie van Mademoiselle Poirot! Styling en Fotografie: STIJLIDEE | Winnie Helmes-Ham

Styling en Fotografie: STIJLIDEE | Winnie Helmes-Ham

Graag wil ik diegenen bedanken die deze inspirerende workshop mede mogelijk hebben gemaakt. Natuurlijk allereerst Carole Poirot voor het geven van een super inspirerende workshop styling en fotografie en Tip Atkins voor de bijzondere locatie en de heerlijke lunch. Verder de leveranciers voor de goed gevulde goody bag. Ben je net als ik dol op inspiratie over interieur, styling en food? Volg ze dan op twitter en instagram:

 • Carole Poirot: @MllePoirot en @mademoisellepoirot
 • Tip Atkins: @TipAM en @tippics
 • NomLiving: @NomLiving en @nomliving
 • JING Tea: @JINGtea en @jingtea 
 • Lindt UK: @LindtUK en @lindtuk 
 • Fresh Flower: @thefreshflower1 en @thefreshflower1

Tot slot de namen van de collega stylisten en lifestyle bloggers. Ook door hun deelname en bijdrage was de workshop meer dan geslaagd!

 1. Annelies Baes: @vicarnowebshop, blog/site vicarno.com
 2. Elvan Haartsen: @elvanht op instagram
 3. Astrid Mostert: @dutchlivings, blog/site: www.dutchlivings.blogspot.nl
 4. Almi Gnardi
 5. Imke Verhoef: @imkeverhoef, blog/site: www.theaucitron.nl
 6. Iris Havekes: @cmore_interieur, blog/site: interieuradvies.blogspot.com 
 7. Pauline: @cloverhomenl, blog/site: www.cloverhome.nl
 8. Marianne Timmer
 9. Nina Voordes @ninasstories, blog/site: www.ninasstories.nl

Creëer meer sfeer, warmte en eenheid in je huis. Vraag direct een offerte aan voor een persoonlijk, onafhankelijk en professioneel STIJLIDEE Interieuradvies over indeling, kleur en styling via >> Contact

Styling, Fotografie en Tekst Credits: STIJLIDEE | Winnie Helmes-Ham

2 reacties op “YIPPIE! Ik doe mee aan de eerste Workshop Styling & Fotografie van Mademoiselle Poirot!

 1. Hoi Winnie,
  Ik vond het ook heel erg inspirerend en leuk om jou en de anderen de leren kennen. Wat heb je mooie foto’s gemaakt! Ik ga je volgen, ben benieuwd naar je volgende ‘flatlays’ en ‘vignettes’ (voor de workshop wist ik niet eens wat dat was). Mijn blogpost over de workshop volgt nog, groetjes Pauline

  • Hoi Pauline,
   Het was echt een superleuke workshop, zo blij dat ik erbij kon zijn! We hadden ook een hele leuke groep inspirerende mensen vond ik. Ik ben heel benieuwd naar jouw blogpost en ga je ook volgen! Ga je ook oefenen met flat lays en vignettes in je volgende blogposts? Ik ga ook nog zomervakantie vieren deze zomer maar zal kijken wat er te bloggen valt, de ene week heb ik meestal meer inspiratie dan de andere week ;)) Groetjes, Winnie

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.

Wordpress Social Share Plugin powered by Ultimatelysocial